Kadri Lehtlat vaevab teadmatus

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel kuudel Kadri Lehtlat vaevanud tervisehädad on andnud tema sõidukiirusele hävitava löögi.
Viimastel kuudel Kadri Lehtlat vaevanud tervisehädad on andnud tema sõidukiirusele hävitava löögi. Foto: Nordic Focus

«Kui olukord peaks jätkuma laiba mõnitamisena, siis pean kaaluma hooaja lõpetamise üle,» kirjutas järjepanu mitmesuguste tervisehädadega kimpus olnud laskesuusataja Kadri Lehtla pärast Anterselva MK-etappi oma blogis.

Siis avaldas ta veel lootust, et suudab järgmise nädala neljapäeval Tšehhis Nove Mestos algavateks maailmameistrivõistlusteks taas vormi jõuda, kuid nüüd, kümme päeva hiljem, oli ta sunnitud tunnistama, et olukord pole sugugi paranenud.

«Olen nüüd paar päeva täiesti terve olnud, alles sain nohust lahti, aga praegu on suur teadmatus,» avaldas 27-aastane Lehtla. «Rahulikult olen ka treeninud, teinud pigem taastavaid treeninguid, kuid kiirust pole veel arendanud.»

Lehtla hädad said alguse detsembris, kui ta hooaja kolmandal etapil Pokljukas viiruse sai ning jõulude ajal kodus olles haigestus. Sellest hoolimata otsustas ta mõni päev enne aastavahetust Eesti meistrivõistlustel startida, mis tagantjärele mõeldes polnud ilmselt kõige mõistlikum. «Võib-olla see viirus, mis enne jõule sain, jäi sisse ja ma hakkasin liiga vara uuesti võistlema,» mõtiskles Lehtla. «Igatahes midagi läks halvasti. Kahjuks on see kõik ainult tagantjärele tarkus ja see ei muuda enam midagi.»

Pärast jaanuari alguses Otepääl peetud IBU karikaetappi tabasid Lehtlat taas tervisehädad ning kuigi ta võistles nii Ruhpoldingu kui Anterselva MK-etapil, polnud ta seal sugugi parimas sõiduhoos, tagatipuks jäi ta pärast Anterselva sprinti palavikku. «Kõigepealt tuli kõrge palavik ja natuke hiljem nohu,» meenutas ta. «Ma ei teagi, kas minu organism oli eelnevatest hädadest kurnatud või oli asi milleski muus, sest ka paljudes teistes tiimides oli tõbiseid.»

Tervisehädad on andnud hävitava löögi Lehtla sõidukiirusele. «Paari päeva pärast hakkan kiiremaid treeninguid tegema ja vaatan, kas suudan vormi saavutada või mitte,» lausus Anterselvast Ridnauni siirdunud ning nüüd juba Ruhpoldingus harjutav Lehtla ohates. «Enesetundel pole enam häda midagi, lihtsalt kiirust pole. Vahepealse ajaga pole üldse paremaks läinud, seis on sama – ja see pole hea seis. Kui päris aus olla, polegi ma pärast Pokljukat jalgu alla saanud.»

Lehtla alustas MK-hooaega Östersundis tavadistantsil saadud 22. kohaga, sealt alates on aga kõik võrdlemisi allamäge liikunud. «See mõjub ikka päris rusuvalt,» ei hakanud ta salgama, et tagasilöögid on ka vaimule oma jälje jätnud. «Omaette kirun – ettevalmistus läks nii hästi ja hooaja teisel etapil Hochfilzenis oli juba hea enesetunne, mis oli päris paljulubav. Ja järsku tabas mind mingisugune jama ning ma pole siiani suutnud saavutada seisu, kus olin.»

Praegu on Lehtla kindel vaid selles, et Nove Mestos ta vastavalt võimetele võistleb, mis aga saab pärast seda, on esialgu lahtine. MMi järel on MK-sarjas kavas veel kolm etappi. «Eks MM näitab ära, millises vormis ma täpselt olen. Kui ma ei suuda seal midagi arendada, pole enam mõtet rabeleda,» tunnistas Lehtla - on võimalik, et ta lõpetab hooaja varakult ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles