Kahekordne judo olümpiavõitja läheb vägistamise eest vangi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masato Uchishiba.
Masato Uchishiba. Foto: SCANPIX

Jaapanlasest kahekordne judo olümpiakuld Masato Uchishiba mõisteti vägistamise eest viieks aastaks vangi.

34-aastane Uchishiba vägistas tütarlapse, kes õppis samas judokoolis, kus olümpiavõitja treenerina töötab. Kuritegu leidis aset ühes Tokyo hotellis aset 2011. aasta septembris, kui Kyushu ülikooli naiste judokoondis oli reisil Tokyos.

Pärast õhtut, mis möödus napsitamise ja karaokelaulmise tähe all, jäi teismeline tüdruk, kelle vanust kohtus ei avaldatud, kuid kes erinevate allikate sõnul oli 18-19-aastane, oma hotellitoas magama ning ärkas selle peale, et Uchishiba oli talle kallale tunginud. «Kui tüdruk mõistis, mis toimub, hakkas ta vastu ja ütles: «Mida sa teed? Lõpeta!» Kuid süüdistatav keeras televiisori kõvemaks ja kattis tüdruku suu oma käega,» lausus prokurör.

Abielumehest Uchisiba kinnitas kohtus seevastu, et vahekord toimus vabatahtlikult. Pärast süüdimõistmist teatas ta, et kaebab otsuse kindlasti edasi.

Uchisiba võitis kuldmedali 2004. aastal Ateenas ja kordas triumfi 2008. aastal Pekingis. Kaks järjestikust olümpiakulda tegid temast kodumaal rahvuskangelase.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles