Klitško sai eriloa, kuid suvel tuleb tal kohtuda võitmatu venelasega

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Povetkin.
Aleksander Povetkin. Foto: SCANPIX

WBA poksiorganisatsioon teatas eelmisel aastal, et ukrainlane Vladimir Klitško ja venelane Aleksander Povetkin peavad kohtuma enne tänavuse aasta 24. veebruari, kuid mehed ei saanud omavahel kokkuleppele.

WBO, WBA, IBO ja IBFi meistrivööde omanik Klitško soovib esmalt vastamisi minna kuubalase Odlanier Solisega ning matš peaks toimuma 6. aprillil. Nüüd teatas WBA, et nad annavad Klitškole eriloa ja lubavad tema ning Povetkini matši edasi lükata, kirjutab RT.

Siiski seadis WBA ette ka mõningad tingimused ning mehed peavad matši osas kokkuleppele jõudma enne 28. veebruari ning matš peab toimuma enne käimasoleva aasta 31. juulit.

Kui mehed õigeks ajaks kokkuleppele ei saa, siis WBA võtab asjade juhtimise enda kätte ning eelseisva matši auhinnarahadest läheb 75 protsenti Klitškole ja 25 protsenti Povetkinile. Kui Klitško peaks aga 6. aprillil Solisele kaotama, siis jagatakse tulud pooleks.

WBO, WBA, IBO ja IBFi meistrivöösid enda valduses hoidev 36-aastane Klitško on senise karjääri jooksul võitnud 59 matši (neist 51 nokaudiga) ja kaotanud kolm. Viimati jäi ta vastasele alla 2004. aastal.

33-aastane Povetkin on karjääri jooksul pidanud 25 matši ja need kõik ka võitnud. Vastase on ta nokauteerinud 17 korda. Kuna Klitško on WBA meistrivöö omanik ja Povetkinile kuulub WBA «tavaline» tiitel, siis nõuab WBA, et mehed omavahel vastamisi läheksid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles