Kesised tulemused panid kogenud Andres Raja emotsioonid möllama

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Andres Raja on jäänud kõrgushüppematile lebama.
Pettunud Andres Raja on jäänud kõrgushüppematile lebama. Foto: Mihkel Maripuu

Andres Raja märatses – pärast seda, kui tal ei õnnestunud ületada kõrgust 1.95, sammus ta pea norus Lasnamäe spordihalli kõige pimedamasse nurka ja lajatas jalast võetud naelkinga vastu seina. Lõi seda uuest ja uuesti… nagu kummipalli. Seejärel istus ta korraks maha ja toetas pea kätele, negatiivne emotsioon oli välja lastud.

Raja meelehärm oli mõistetav. Pärast pikka vigastusest tingitud pausi taas starti tulnud 30-aastase mehe võistlus ei kulgenud kaugeltki nii, nagu ta lootis. Tallinna rahvusvahelisel mitmevõistlusel asub ta avapäeva nelja ala järel 3091 punktiga 11. kohal. Kaks aastat tagasi püstitatud isikliku rekordi graafikust jääb ta maha 353 punktiga, mis lubab lõpptulemust maksimaalselt 5750 silma kanti.

«Elu on viimasel ajal olnud keeruline ning negatiivne üldfoon jätab oma jälje,» nentis Raja. «Olen pikka aega ise ennast treeninud ning ilmselt pole ma enda juhendajana väga hea. Võistlesin hea tujuga ega lasknud end häirida ka halval kaugushüppel. Pingutasin igal alal, aga esmaspäeval löögi saanud koht tegi haiget.» Raja sai kerge vigastuse, kui treeningul murdus tema teivas ning viga said kõht ja pöial.

Vaatamata kesisele seisule kavatseb Raja täna kolm viimast ala korralikult läbi teha ning võistluse lõpetada. Kuigi pole võimatu, et see jääbki tema viimaseks mitmevõistluseks, ei soovinud ta sellel teemal eile veel rääkida. «Praegu pole selleks õige aeg, räägime pärast võistlust,» jättis ta otsad lahtiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles