Noored konkurendid lisavad Pahapilli naasmisele särtsu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pahapilli etteasted muutusid iga sooritusega üha emotsionaalsemaks.
Mikk Pahapilli etteasted muutusid iga sooritusega üha emotsionaalsemaks. Foto: Mihkel Maripuu

Mikk Pahapill lasi emotsioonidel möllata – mida kõrgemale tõsteti kõrgushüppe latt, seda suuremat heameelt Pahapill oma õnnestumiste üle tundis. Nii kerkisidki emotsioonid üha kõrgemale ning mõnes hetkes võis ära tunda juba vana head Pahapilli. Seda muljet süvendasid ka mehe tulemused.

Ta jooksis 60 meetrit 7,18, hüppas kaugust 7.36, tõukas kuuli 15.29 ja hüppas kõrgust 2.10. Nelja alaga on tal koos 3423 punkti, mis lubavad tal loota lõpptulemust 6100 punkti kanti. Pole kahtlustki, et selline summa võimaldab neli talve tagasi Euroopa meistriks kroonitud mehel minna täpselt kuu aja pärast järjekordsele EMile Göteborgi.

«Esimese päeva võib kanda positiivsele poolele,» lausus Pahapill. «Hallis oli palju publikut ja teised poisid tegid ka häid tulemusi. Endal olid esimesed kolm ala just sellised, nagu treeningud näitasid, kaugust hüppasin isegi loodetust rohkem. Kõrgushüppes aitas iga kõrguse ületamisega tekkinud emotsioon edasi minna.»

Samas hoidus Pahapill liigselt pilvedesse tõusmast, märkides, et tegemist on ikkagi alles esimese võistluspäevaga. Ometigi ei varjanud ta, et peab 6000 punkti piiri alistamist täiesti võimetekohaseks. Mullu märtsi alguses MMi seitsmevõistluse tõkkejooksus õnnetult kukkunud ja õlga vigastanud ning seejärel sisuliselt aastase võistluspausi lõpetamiseks oleks see igati korralik etteaste.

Kuigi Pahapill näitas kõrget klassi, pole ta avapäeva järel liider. 23-aastane Kaarel Jõeväli kogus nelja alaga 3456 punkti ja hoiab liidrikohta. Vaadates meeste teise päeva tulemuste taset, on soosiku seisuses siiski Pahapill. Arvutused näitavad, et Jõeväli liigub vahva isikliku rekordi graafikus ning tema summa küündib ilmselt 5950 punkti kanti.

«Tavaliselt ma võistluse käigus punkte ei vaata, loodan lihtsalt koguda hea tulemuse ning peamiselt võistlen siin iseendaga,» lausus Jõeväli. Eile jooksis ta 60 meetrit 6,90ga, hüppas kaugust 7.67, tõukas kuuli 13.88 ja hüppas kõrgust 2.04. Seejuures annab kaugushüppe tulemus võimaluse püüda EM-pääset ka sellel alal, kuid mitmevõistleja jaoks pole see eriline peibutus. «Püüan pääset ikka seitsmevõistluses,» kinnitas ta.

Avapäeva järel asub kolmandal kohal brasiillane Luiz Alberto De Arrujo 3316 punktiga, vaid kahe silmaga kaotab talle Jõevälja treeningukaaslane Hendrik Lepik. Tänavu kannakõõluse vigastusega maadlev Lepik oli avapäeva tulemustest meeldivalt üllatunud.

«Võtsin võistluse eel valuvaigisteid ja teipisin jala tugevalt kinni. Veidike tunnen valu, kuid otseselt see ei häiri,» rääkis 22-aastane mees, kes suutis hädade kiuste korrata kõrgushüppes isiklikku rekordit 2.13. «Väga mõnus, et tulemuste järgi on konkurents tihe, homme (täna – toim) läheb kõvaks andmiseks.»   

Täna alustavad võistlust viievõistlejad, kus eestlaste jaoks on suurimaks tõmbenumbriks Grit Šadeiko. Alles nädala keskel Lõuna-Aafrika Vabariigis toimunud treeningulaagrist naasnud piiga on tunnistanud, et seisund pole veel kõige parem, kuid sihiks on võetud Göteborgi EM-pääse.

Šadeikol on tugevad konkurendid. Võidu eest tuleb tal heidelda venelanna Kristina Savitskaja ja lätlanna Laura Ikauniecega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles