42. Tartu Maraton purustas viimase 25 aasta registreerimisrekordi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
41. Tartu maraton.
41. Tartu maraton. Foto: Margus Ansu

Tänase seisuga on 42. Tartu Maratonil kahe distantsi peale kirjas 8300 spordihuvilist, mis tähendab, et 42. Tartu Maraton on purustanud viimase 25 aasta registreerimisrekordi. Viimase aja suurim registreerunute arv enne käesolevat aastat oli 2011. aastal, kui kahe distantsi peale pani end kirja kokku 8254 suusasõpra.

63 km pikkusel võistlusdistantsil on kirjas 6432 suusatajat, 31 km distantsile plaanib minna 1868  inimest. Kokku on lühemale distantsile võimalik registreerida veel 132 suusatajal.

Suusatajaid on kokku 28 riigist, esindatud on teiste seas näiteks Luxemburg, Kasahstan ja USA. Esmakordseid osalejaid on kokku 1772, mis moodustab osalejate koguarvust muljetavaldava 21%. Välismaalaste hulgas on esmakordseid tulijaid kokku 715.

Tartu Maraton on ka FIS Marathon Cupi (FMC) osavõistlus. Oma kolmandat Tartu Maratoni võitu tuleb rajale püüdma FMC 2013 liider Anders Aukland (NOR), samuti on stardis Stanislav Rezac (CZE), kellel ette näidata üks Tartu Maratoni võit. Stardis näeb ka Jerry Ahrlini (SWE), kelle kontol on sarnaselt Auklandile kaks Tartu Maratoni võitu. 

Seni on vaid Raul Olle suutnud hõivata Tartu Maratoni kõrgeimat poodiumiastet kolmel korral, hoides enda käes Tartu Maratonilt enim võite kogunud suusataja tiitlit.

Naiste poolt on taas stardis norralanna Sandra Hansson, kelle nimel on kokku kolm Tartu Maratoni naistearvestuse võitu.

42. Tartu Maraton toimub 17.02.2013. Tartu Maraton kuulub ka rahvusvahelisse pikamaasuusatamise sarja Worldloppet ning Eesti pikamaasuusatamise sarja Estoloppet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles