AC Milani asepresident nimetas Balotellit väikeseks neegriks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Balotelli lõi 2:1 võidumängus Udinese vastu Milani mõlemad väravad
Mario Balotelli lõi 2:1 võidumängus Udinese vastu Milani mõlemad väravad Foto: SCANPIX

AC Milani asepresident Paolo Berlusconi on sattunud rassismiskandaali, kui kutsus äsja meeskonnaga liitunud Mario Balotellit «väikeseks neegriks».

Intsident leidis aset enne kohtumist Udinesega, kus endise peaministri Silvio Berlusconi vend Paolo kutsus parteikaaslasi mängu vaatama. «Lähme ja vaatame, kuidas meie väike neeger mängib,» kõlas Berlusconi üleskutse. «Ka kõik siinsed tüdrukud on sinna oodatud, sest neil on võimalus kohtuda Silvio Berlusconiga.»

Võib jääda mulje, et mees viskas pigem nalja, kuid rahvusvahelises meedias on tema väljaütlemised tekitanud skandaali. Paolo Berlusconi on lisaks AC Milani asepresidendiks olemisele ka parempoolse ajalehe Giornale juht.

Intsident juhtus kõigest mõni aeg pärast vahejuhtumit, kus Milani meeskond oli jätnud pooleli sõprusmängu Pro Partia vastu, sest vastaste fännid mõnitasid mustanahalist Kevin-Prince Boatengi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles