Sepp Blatter: petistest ei saagi jalgpallis mitte kunagi lahti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter.
FIFA president Sepp Blatter. Foto: SCANPIX.

Rahvusvahelise jalgpalliliidu president Sepp Blatter esines otsekohese avaldusega: tema arvates on võimatu jalgpallis petturitest lõplikult vabaneda.

Europol teatas esmaspäeval, et on tuvastanud umbes 680 kahtlast mängu, mille seas on nii MM- ja EM-valikmängud kui ka Meistrite liiga kohtumised. «Tegu on mänguga ja igas mängus on petiseid. Neid pole võimalik iial peatada,» lausus seoses Aafrika Rahvaste karikaturniiriga mustal mandril viibiv Blatter pressikonverentsil.

Kihlveopettustes ja mängutulemustega manipuleerimises pole tema sõnul midagi uut. «Teame, et selle taga olevat organisatsiooni on raske murda. Oht on aga suur – kokkuleppemängud kaotavad inimeste huvi jalgpalli vastu,» ütles Blatter.

Samas nentis ta, et mitmed esmaspäevases avalduses mainitud mängud on juba varasemast uurimise all. Eile teatas FIFA, et avab veebilehe, kus inimesed saavad neid anonüümselt korruptsioonist ja kokkuleppemängude korraldamise katsetest teavitada. Siiski tunnistas Blatter, et FIFA ennetussüsteem on ebapiisav ja tõeliste süüdlaste karistamiseks puudub seaduslik jõud. «Pole praktiliselt mitte mingeid seadusi, mis lubaksid riikidel neid inimesi süüdi mõista, sest pettused toimuvad elektroonilisel teel,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles