ROK avastas Pekingi olümpialt veel positiivseid dopinguproove

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Davide Rebellin
Davide Rebellin Foto: AP / Scanpix
Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) avaldas, et Pekingi olümpiamängudelt võetud dopinguproovide kordusanalüüse tehes avastati olümpiamängudel oselnud sportlaste seast veel kuus dopingupatust.

Kõikide vahelejäänute verest leiti CERA ehk EPO hormooni täiendatud versiooni jälgi, mis alles hiljuti oli dopinguküttidele tundmatu aine, vahendab Eurosport.

«Analüüsisime uuesti 948 dopinguproovi, kokku avastasime seitse positiivset dopinguproovi, mis kuulusid kuuele sportlasele,» seisis ROKi avalduses.

Kordustestide tegemine algas jaanuaris ning peamiselt keskenduti kestvusaladele nagu jalgrattasõit, sõudmine, ujumine ja kergejõustik.

Ühegi vahelejäänud sporltase nime ei ole ROK veel avaldanud, kuid Itaalia Olümpiakomitee teatel oli üks dopingupatune nende riigi esindaja. Itaalia meedia andmetel oli selleks 37-aastane jalgrattur Davide Rebellin, kes võitis Pekingi olümpial grupisõidus hõbemedali.

Sama dopinguainega jäid eelmisel aastal vahele ka Rebellini kaks meeskonnakaaslast Gerolsteineri võistkonnast. Patustajateks olid toona sakslane Stefan Schumacher ning austerlane Bernhard Kohl.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles