Jõulumäe sprindis olid eestlastest parimad Triin Ojaste ja üllatusmees Marko Kilp

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Ojaste
Triin Ojaste Foto: Nordic Focus

Jõulumäel peetaval Skandinaavia karikavõistluste etapil said klassikasprindis eestlastest parimad kohad Triin Ojaste ja üllatusmees Marko Kilp.

Naiste finaali jõudsid nii Triin Ojaste kui ka Piret Pormeister. Eestlannad lõpetasid esimeses poolfinaalis vastavalt esimese ja teisena, finaalis pidi Ojaste aga leppima kolmanda kohaga. Pormeister jäi finaalis kuuendaks.

Meeste seas pääses finaali vaid Marko Kilp, kes sai seal viie norralase vastu heideldes tubli neljanda koha. Võidu võttis Tomas Northug, teine oli Eirik Lorentsen ja kolmas Emil Nyeng.

Poolfinaali jõudsid oma veerandfinaali võitnud Alvar Johannes Alev ja tema järel teisena lõpetanud Marko Kilp. Ajasõidu võitnud Raido Ränkel jäi oma veerandfinaalis kolmandaks, kuid pääses siiski edasi, samuti sai poolfinaali Siim Sellis. Veerandfinaal jäi aga laeks Kein Einastele, Peeter Kümmelile ja Mattis Jaamale, Anti Saarepuu veerandfinaalis starti ei tulnud.

Kvalifikatsioon:

Raido Ränkel võitis Jõulumäel Skandinaavia karikavõistluste klassikasprindi kvalifikatsiooni ajaga 4:00,29. Veerandfinaali jõudis peale tema veel seitse eestlast - kolmandal kohal oli Siim Sellis (+1,87), 11. kohal Kein Einaste (+5,08), 14. kohal Alvar Johannes Alev (+5.81), 17. kohal Marko Kilp (+6,98), 18. kohal Peeter Kümmel (+7,22), 26. kohal Mattis Jaama (+9,58) ja 27. kohal Anti Saarepuu (+9,70).

Naiste klassikasprindi kvalifikatsiooni võit läks Julia Svanile Rootsist . Eestlannasid pääses veerandfinaalidesse neli - neist parima ajaga oli Triin Ojaste 6. kohal (+6,48), 14. ajagaPiret Pormeister (+12,8), 24. ajaga Piret Pärnik (+17,84) ja 28. ajaga Kati Tammjärv (+21,17), teatab Suusaliit.

Võistluste tulemusi näeb reaalajas siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles