Lehtla: enesetunne oli parem, aga laskmine enam ei toiminud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lehtla pidi sprindis leppima 76. kohaga.
Kadri Lehtla pidi sprindis leppima 76. kohaga. Foto: Andreas Nigol

Laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel Nove Mestos ei jõudnud naiste 7,5 km sprindis ükski eestlanna 60 parema ehk jälitussõitu pääsejate sekka.

Parimana sai Darja Jurlova kolme möödalasu juures 67. koha, kaotades võitjale 2.40,2, edasipääsust jäi lahutama 16 sekundit.

«Laskmine läks halvasti, ma juba ei oska kommenteerida seda,» nentis Jurlova, kel oli laskmisega probleeme ka juunioride MMil. «Rada on küll raske, aga ma püüdsin ikkagi kiiresti sõita, sest vorm on hea. Kahju, et laskmisega niimoodi läks.»

Jõuludest saadik erinevate tervisehädadega kimpus olnud Kadri Lehtla pidi käima samuti kolmel trahviringil, lõpetades 76. kohaga. Kaotust võitjale kogunes 3.02,5. «Enesetunne oli parem kui neljapäevases segateatesõidus, aga nüüd ei toiminud laskmine enam üldse,» sõnas Lehtla. «Pole üht ja pole teist, kuidagi ei klapi kokku need kunagi.»

Enne sõitu pani Lehtla miinimumeesmärgiks jälitussõitu pääsemise. «Sõit läks vastu taevast, rahul ei saa sellega kindlasti olla,» kinnitas ta. «Homme teen rahuliku trennipäeva ja mis siis ikka, tuleb kogu raha panna individuaali peale, muud varianti mul enam pole.»

Neli möödalasku teinud Johanna Talihärm sai 85. koha (+3.28,6). Talihärm tõdes, et esimeses tiirus tulnud kolm eksimust olid tingitud enda veast – ta ei vaadanud tuulelippe.

Mõlemad tiirud eksimusteta läbinud Grete Gaim lõpetas 113 naise konkurentsis 95. kohaga (+4.12,3). «Täiesti uskumatu, miks sellise laskmisega tuleb selline koht,» imestas Gaim. «Suusk ei libisenud üldse, tundus, nagu oleksin liiva peal sõitnud. Ma ei saa aru, kuidas see juhtuda sai.»

Maailmameistriks tuli üllatuslikult ukrainlanna Olena Pidhrušna, kes läbis mõlemad lasketiirud puhaste paberitega ja edestas 6,4 sekundiga MK-sarja üldliidrit Tora Bergerit, kes eksis täna ühel lasul. Pronksi võitis Pidrušna kaasmaalane Vita Semerenko, kes tabas samuti kõik märgid ja kaotas koondisekaaslasele 22,8 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles