Marko Albert sai Austraalias seitsmenda koha

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Albert
Marko Albert Foto: Dominik Hartmann

Eesti esitriatleet Marko Albert tuli täna Austraalias Geelongis toimunud triatloni jõuproovil seitsmendaks, võitis austraallane Christian Kemp.

Enda hooaja teisel stardil läbis Albert poolpika ironman-distantsi kiirel rajal ajaga 3:54:45. 1,9 km ujumise järel tuli eestlane veest neljandana (aeg 21:57), 90 km rattarajal õnnestus näidata täna 10. aega (2:13:10) ning 21,1 km jooksudistantsil 14. tulemust (1:17:18). Sellest jäi päris kirkamasse tippu jõudmiseks siiski väheks, kaotust võitjale kogunes +7:34.

«Tänane võistlus oli paras pähkel. Kokkuvõttes tegin igal alal keskmise tulemuse, kuid kuna hetkel on peaeesmärk kolme nädala pärast toimuv Uus-Meremaa Ironmani võistlus, siis tänaseks ma väga põhjalikult ei valmistunud,» kommenteeris Albert kohe pärast võistlust. «Mulle meeldib Geelong ja siinne atmosfäär, loodan, et sellest oli järgmiseks stardiks treenimisele kasu.»

Kohaliku aja järgi varahommikul kell 7 alanud võistlusel troonis heas vormis Christian Kemp Austraaliast, kes võitis ka jaanuaris toimunud Aucklandi 70.3 triatloni. Talle järgnesid täna kohalikud kuulsused Luke Bell ja James Hodge. Albertist eespool finišeeris ka mullune esikolmik.

Melbourne’i lähedal asuvas tuntud triatlonilinnas Geelongis toimunud võistlusel oli võimalik koguda ka edetabelipunkte triatloni maailmameistrivõistlustele kvalifitseerumiseks. Enne starti asus Marko Albert 825 punktiga edetabeli 89. real. 7. koha eest teenis eestlane juurde 260 edetabelipunkti. Hooaja lõpus toimuvale Hawaii Ironmani võistlusele pääsevad edetabeli 40 paremat.

Marko Alberti järgmine start leiab aset 2. märtsil Uus-Meremaal Taupos Ironman New Zealandi võistlusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles