Nördinud Avo Keel: Euroopa alaliit tegutseb mingitel kummalistel alustel

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel
Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel Foto: Peeter Langovits

Eesti võrkpallikoondis sai teada MM-valikmängude alagrupivastased. Mai lõpus toimuval kodusel turniiril tuleb vastamisi minna Valgevene, Läti ning Taaniga. Peatreener Avo Keel avaldas aga pahameelt Euroopa Võrkpalliföderatsiooni tegutsemise üle. «Arusaamatu käitumine nende poolt, infot üldse ei anta ja siis tehakse kusagil mingi loosimine, mille põhimõtteid ei avaldata,» sõnas Keel. Euroopa alaliidu sõnul lähtuti loosimisel ka geograafilisest asukohast. «Eks meie alaliit teeb ilmselt selle kohta ka mingi järelepärimise, ent vaevalt et see midagi muudab.»

Järgmisse ringi pääseb vaid turniiri võitja, teise koha meeskonnad peavad oktoobris lisaturniiri. «Meie eesmärk on kindlasti kodune turniir võita, kuigi kerge see pole, sest alagrupp on tihe, Läti ja Valgevene on tugevad meeskonnad. Fakt on see, et meie grupis on kolm tasemel meeskonda, teistes aga üks,» kommenteeris Keel. «Lisaks on nüüd leiutatud veel mingi vahegrupp. Teistel pallimängualadel on kindel ja loogiline süsteem, kuidas tiitlivõistlusi korraldatakse, aga võrkpallis tegutseb Euroopa alaliit mingitel kummalistel alustel,» pahandas peatreener uue süsteemi üle.

Keele sõnul oli neil valmis plaan A ja B, vastavalt sellele, millal alagrupid teatatakse. «Kõik oli juba paigas, aga need plaanid rikuti ära. Olime valmis ka selleks, et sel suvel koondis ei kogunegi ja peame valiksarja mängud detsembris. Nüüd aga saime plaanid paika ja koondis koguneb aprilli lõpus. Pärast klubihooaja lõppu koondise ühtseks meeskonnaks vormimine on keerulisem, sest osa mehi on väsinud ja peab koormusi rohkem jälgima,» lisas ta.

Eesti naiskond kohtub valikturniiril Läti, Leedu ja Islandiga. Kaheksa MMile pääsevat Euroopa meeskonda ja üheksa naiskonda selguvad lõplikult 2014. aasta jaanuari alguses peetaval valikturniiril, kus osalevad ka Euroopa 12 parimat võistkonda.

MM-valikturniir

Mehed

A-alagrupp: Holland, Horvaatia, Bosnia ja Hertsegoviina, Aserbaidžaan

B-alagrupp: Sloveenia, Iisrael, Moldova, Ungari

C-alagrupp: Eesti, Läti, Valgevene, Taani

D-alagrupp: Belgia, Austria, Rumeenia, Põhja-Iirimaa

E-alagrupp: Kreeka, Rootsi, Norra, Island

F-alagrupp: Ukraina, Montenegro, Makedoonia, Albaania

G-alagrupp: Luksemburg, Šotimaa, Küpros, San Marino

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles