Valus löök: kreeka-rooma maadlus hääletati olümpiamängude kavast välja

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi tõi Londoni OMilt Eestile hõbemedali, kuid 2020. aasta OMil ei pruugi kreeka-rooma maadlus enam olümpiakavas olla.
Heiki Nabi tõi Londoni OMilt Eestile hõbemedali, kuid 2020. aasta OMil ei pruugi kreeka-rooma maadlus enam olümpiakavas olla. Foto: Liis Treimann

Kui täna hommikul kirjutas The Daily Telegraph, et maadlus võidakse 2020. aasta olümpiamängude kavast välja heita, siis nüüd teatavad nii BBC Sport kui ka kõik teised suured rahvusvahelised meediväljaanded, et maadlus hääletatigi olümpiamängude kavast välja.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee kogunes täna Lausanne’i kahepäevasele kokkusaamisele, et kukutada üks ala olümpiamängude programmist välja. Lisaks maadlusele ähvardas selline saatus ka moodsat viievõistlust ja taekwondod. Esialgu arvatigi, et välja hääletatakse moodne viievõistlus, kuid siiski selgus, et ROKis on sellel alal palju toetajaid.

2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängude kavas on maadlus veel alles. Samas on väidetavalt võimalus veel maadlusel tagasi olümpiaperre saada ning selleks tuleb heidelda pesapalli, softpalli, sportliku mägironimise, lainelauasõidu, wushu ja rulluisutamisega.

Teatavasti on kreeka-rooma maadlus olnud läbi aegade eestlaste jaoks üks edukamaid alasid ja ka Londoni olümpiamängudelt tõi see meile palju rõõmu, kui Heiki Nabi võitis kreeka-rooma maalduse raskekaalus hõbemedali. Lisaks sai Ardo Arusaar oma kehakaalus Londoni OMil veel kaheksanda koha. Lisaks kreeka-rooma maadlusele on olümpiamängude kavas ka vabamaadlus, kus eestlastel pole viimastel aastatel tipptegijaid olnud.

Viimati eemaldati olümpiamängude kavast pesapall ja softpall. Samas on praeguseks selge, et 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudel on kavas kõik Londonis kavas olnud alad ja lisaks võisteldakse Rios veel golfis ja ragbis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles