Alates 1896. aastast olümpiakavas olnud maadlus saab septembris uue võimaluse?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maadlus Londoni OMil.
Maadlus Londoni OMil. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Olümpiakomitee otsustas täna salajasel hääletusel, et maadlus ei kuulu 2020. aastal enam olümpiamängude kavva.

Viimasel ajal on suveolümpiamängudel olnud kavas 26 ala ning iga OMi järel on see nimekiri taas üle vaadatud. Eelkõige vaadatakse ala telereitingut, piletimüüki ja ülemaailmset populaarsust. Sel korral olid lisaks maadlusele veel ohus moodsa viievõistluse ja taekwondo koht olümpiaperes, kuid salajasel hääletusel osutus kaotajaks maadlus.

«Tegemist on protsessiga, mille käigus uuendatakse olümpiamängude programmi. Tehtud valik oli ROKi jaoks 2020. aasta OMi silmas pidades parim. Küsimus ei olnud selles, kas maadlusel on midagi viga, vaid selles, mis on ülejäänud 25 alaga hästi,» teatas ROKi pressiesindaja Mark Adams.

Maadluse olümpiaperest väljaheitmine on valus löök traditsioonilistele olümpialadele, kuna maadlus oli üks üheksast alast, mis oli kavas juba esimestel kaasaegsetel olümpiamängudel, mis toimusid 1896. aastal Ateenas.

Teoreetiliselt on maadlusel võimalik ikkagi 2020. aasta OMile pääseda, kuid need võimalused tunduvad esialgu kehvad. Septembris Buenos Aireses toimuval Rahvusvahelise Olümpiakomitee istungil valitakse üks uus ala, mis pääseb 2020. aasta OMile.

Võimalus OM-kohale on kandideerida ka maadlusel, kuid neil tuleb rinda pista pesapalli, softpalli, sportliku mägironimise, lainelauasõidu, wushu ja rulluisutamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles