Ecclestone: vormel-1 meeskondadel on rohkem raha kui jumalal

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone (paremal) ja Red Bulli meeskonna tiimiboss Christian Horner.
Bernie Ecclestone (paremal) ja Red Bulli meeskonna tiimiboss Christian Horner. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja kommertsõiguste omanik Bernie Ecclestone teatas, et kahtles talvel, kas Marussia meeskond suudab üldse algaval hooajal võistelda.

Mullustest meeskondadest pole enam stardirivis HRTd ja seega veerevad avaetapil Austraalias stardijoonele vaid 11 meeskonna autod. Marussia oli sunnitud loobuma Timo Glocki teenetest, tuues põhjenduseks rahaprobleemid. Uuel hooajal sõidavad tiimis Max Chilton ja Luiz Razia, kuid kahe debütandi kasutamine röövib meeskonnalt väärtuslikke kogemusi. Eelmisel nädalal Hispaanias esitletud uue auto külgedel võis märgata vaid üksikuid sponsorlogosid.

Ecclestone’i sõnul on ta nüüd aga kindel, et kõik meeskonnad on turvalises seisus. «Neljapäeval kohtusin meeskondadega, et arutada uue Concorde’i lepingu tingimusi. Meil on kõigiga, kaasa arvatud Marussiaga leping sõlmitud. Nad jätkavad. Pelgasin, et nad peavad lahkuma, kuid õnneks pole see nii, » lausus Ecclestone Autoweekile.

Kui Marussia jätkab uute investorite otsimist, siis Ecclestone kinnitab, et värske Concorde’i leping annab tiimidele enam raha kui kunagi varem. «Neil on rohkem raha kui jumalal!» märkis ta.

Vana Concorde'i lepingu järgi läks kümnele paremale meeskonnale 47,5 protsenti sarja tuludest. Ferrari sai veel lisaks 2,5 protsenti. Kõik esikümnest välja jäänud meeskonnad said 10 miljonit dollarit.

Uue lepingu järgi kuulub meeskondadele aga koguni 63 protsenti tuludest. Juba 2011. aastal tagati meeskondadele vähemalt 521 miljoni dollari suurune tulu, uuest aastast kasvab see summa veel 112 miljoni euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles