Tuntud Venemaa maadlustreener süüdistab ROKi otsuses geisid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan Hugajev (pildil) tähistab Londoni olümpiavõitu. Tema treener süüdistab maadlemise olümpiakavast väljahääletamisel geisid.
Alan Hugajev (pildil) tähistab Londoni olümpiavõitu. Tema treener süüdistab maadlemise olümpiakavast väljahääletamisel geisid. Foto: SCANPIX

Venemaa maadlustreener Vladimir Uruimagov on ROKi otsusest maadlus olümpiakavast välja hääletada äärmiselt löödud ning mees süüdistab maadluse allakäigus geiaktiviste, kes soovivad maskuliinse ala olümpialt eemaldamist.

«Kui maadlus nüüd eemaldatakse, siis see tähendab, et geid võtavad kogu maailma juhtimise üle. Tuleb välja, et otsuse teinud inimesed esindavad selle vähemusgrupi huve,» vahendab R-Sport mehe sõnu.

Treener kutsus üles kõiki inimesi kaitsma maadluse positsiooni, sest viimane ROKi otsus paneb ohtu kogu maailma tuleviku. «Miljonid inimesed, kes mõistavad, et see on meeste sport, kes mõistavad inimrassi jätkumise olulisust, peavad selgitama ROKile oma seisukohta,» jätkas Uruimagov.

Uruimagov on kahel korral viinud oma hoolealuse olümpiavõitjaks. Viimati aitas ta Londonis Alan Hugajevil kuni 84 kg kaaluvate meeste hulgas kullale tulla.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles