Paranenud stabiilsus lubab Nurmsalul seada kõrgemaid sihte

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: NordicFocus

Tänavusest hooajast koos Soome suusahüppekoondisega harjutav Kaarel Nurmsalu näitas Saksamaal Klingenthalis kahel päeval järjest selle hooaja parimaid tulemusi, kui esmalt sai ta teisipäevasel kvalifikatsioonil kirja koguni kaheksanda tulemuse ning eile lõpetas põhivõistluse 34. kohaga.

Kuigi eestlane näitas kahel päeval järjest korralikke hüppeid, pole esimest MK-punkti Nurmsalu suutnud veel teenida. Samas rõõmustavad suusahüppaja ja tema soomlasest treener Topi Sarparanta selle üle, et keskmine tase on tunduvalt tõusnud ja suuri kõikumisi ei tohiks enam nii tihti ette tulla.

«Kaarli keskmine tase on tõusnud. Küll need punktid ka tulevad, peab olema lihtsalt kannatlik. Meeleheitlikult me punkte taga ei aja – ka täna (eile – toim) jäi sellest vaid paar meetrit puudu,» sõnas Sarparanta. «Muutsime hooaja eel palju tema hüppetehnikat ning tal on tänavu olnud mõned väga head hüpped, kuid tase ei ole olnud seni stabiilne. Samas hakkab aina rohkem kindlust tekkima ning tahame jõuda selleni, et ka kehval päeval tuleks välja korralik hüpe.»

Teisipäevases kvalifikatsioonis andis Nurmsalule 8. koha 129 meetri pikkune hüpe. Eile lendas ta ühe poomi võrra madalamalt 122 meetrit. «Õnnestus mõlemal päeval teha stabiilne sooritus ning üldiselt suuremaid vigu ei olnud. Oleme suutnud viimaste laagritega taset parandada ning loodame samas taktis jätkata,» hindas Nurmsalu korralikke etteasteid.

Vahepeal keskenduski eestlane treenimisele ning esmalt lihviti hüppeid Vuokattis ja seejärel Kuopios. «Enda tunne on selline, et viimased kaks-kolm nädalat on läinud suurepäraselt. Pärast Vikersundi MK-etappi vaatasime kõik asjad üle ning muu hulgas kohendasime ka kombinesooni. Ka kehakaal hakkab jõudma staadiumisse, kust enam alla võtta polegi vist mõtet. Asjad hakkavad rohkem paika loksuma,» rääkis hooaja parima koha saanud Nurmsalu.

Enne MMi on kavas veel üks MK-etapp, kui laupäeval ja pühapäeval jagatakse punkte Oberstdorfi lennumäel. Val di Fiemmes toimuval MMil asuvad suusahüppajad võistlustulle 22. veebruaril, kui on kavas väikese mäe kvalifikatsioonivõistlus.

Täna sõidabki Nurmsalu Oberstdorfi, kus lisaks kahele võistlusele on tal kavas ka üks treening. Eestlase sõnul ongi enne MMi hea anda vormile viimane lihv võistlusel. Samas on sealne lennumägi talle sügavat muljet avaldanud ja seetõttu ootab ta nädalavahetusel toimuvaid etappe. «Profiililt ja olemuselt on see minu lemmik. Mägi viskab lõpus mõnusasti ära ning seal on mõnus lennata. Mingeid lubadusi ma anda ei taha ja üritan enne MMi lennumäge nautida,» lisas Nurmsalu.

Samas vaadatakse juba praegu ka järgmisel aastal toimuvate Sotši olümpiamängude poole ning seal loodetakse saavutada väga korralik koht. «Olen Kaarli potentsiaali näinud ja usun, et ta on võimeline väga headeks hüpeteks. Usun, et õnnestumise korral võib ta Sotši OMil jõuda ka kümne parema sekka,» seadis Sarparanta sihte.

Esikoha sai eile 19-aastane sloveen Jaka Hvala, kellele see oli esimene võit MK-sarjas.

Tulemused

1. Jaka Hvala (Sloveenia) 259,5 punkti, 2. Taku Takeuchi (Jaapan) 254,6, 3. Gregor Schlierenzauer (Austria) 253,1, 4. Simon Ammann (Šveits) 250,1, 5. Anders Jacobsen (Norra) 249,6, 6. Piotr Zyla (Poola) +249,3 ... 34. Kaarel Nurmsalu 102,5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles