Oma elukaaslast tulistanud Oscar Pistoriusele esitati mõrvasüüdistus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Jooksjale Oscar Pistoriusele, kes on osalenud nii paraolümpiamängudel kui ka tavalistel mängudel, esitati süüdistus oma elukaaslase tapmises.

Kui algselt hinnati olukorda õnnetuseks, siis politsei avaldatud värske info kohaselt said nad väljakutse naabritelt, kes olid enne laske «kuulnud ka muud». Lisaks kinnitas politsei, et Pistoriuse kodus on varemgi koduvägivalla juhtumeid esinenud.

Politseil on nüüd õigus Pistoriust 48 tundi kinni pidada, veel täpsemat infot lubati jagada õhtupoole. Võimude kinnitusel on neil tunnistajad, kes on ka juba üle kuulatud.

Lõuna-Aafrika politsei sai neljapäeva hommikul kell neli väljakutse Pistoriuse koju, kust leiti naisterahva nelja kuulihaavaga surnukeha. Politseikapten Sarah Mcira kinnitas meediale, et tegu on Pistoriuse elukaaslase, modelli Reeva Steenkampiga, kes sai haavata pähe ja kätte ning suri sündmuskohal. Sündmuskohalt leiti 9-millimeetrine püstol.

Võimud kinnitasid, et 26-aastane Pistorius on seoses naisterahva surmaga kinni peetud ja teda kuulatakse üle. Juhtunu täpsemaid asjaolusid algselt ei täpsustatud, kohaliku ajakirjanduse esialgsetel andmetel võis Pistorius pidada oma elukaaslast murdvargaks.

Pistoriusest, kellel amputeeriti haiguse tõttu juba 11-kuusena mõlemad jalad, sai suvistel Londoni olümpiamängudel esimene tavaolümpial võistelnud sportlane, kellel on amputeeritud kaks jäset. Lõuna-aafriklane jõudis 400 meetri jooksus poolfinaali, samuti tegi ta kaasa Lõuna-Aafrika 4x400 meetri teatejooksumeeskonnas. Kolmelt paraolümpialt on Pistorius võitnud kuus kuldmedalit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles