Rakvere Tarvas võitis pingelises kohtumises Tallinna Kalevit

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Andres Sõber Rakvere Tarva mehi juhendamas
Peatreener Andres Sõber Rakvere Tarva mehi juhendamas Foto: Margus Ansu

Tänases ainsas korvpalli meistriliiga mängus võõrustas BC Rakvere Tarvas kodusaalis Tallinna Kalevit. Tallinna Kalev osutas Tarvale südi vastupanu, tunnistades lõpuks siiski nende 82:66 paremust.

Tallinna Kalevi peatreener Kalle Klandorf oli rahul oma meeskonna mängupildiga: «Mängu resultaat ei peegeldanud mängu käiku. Poolteist minutit enne lõppu oli seis 70:66. Seejärel viskasime neljast vabaviskest kolm mööda ja mängida jäi poolteist minutit. Siis läks vahe suureks ja me ei suutnud neid enam pidurdada. Mäng üleüldiselt oli tasavägine, kuid meil oli jõudu vähem, kuna kolm meest on traumeeritud. Meie mängupilt oli hea 38 ja pool minutit. Vahel on ikka tõusud ja mõõnad, kuid mängupilt üldiselt oli täitsa rahuldav.»

Esimesel poolajal oli tasavägine mäng. Kui varasemalt võis arvata, et sel hooajal karikavõitjaks tulnud Rakvere Tarvas on tugevam, siis tegelikkuses oli Tallinna Kalev neil koguaeg kannul, kaotades poolajaks nelja punktiga, 38:34.

Pärast riietusruumist tagasitulekut jätkus pingeline heitlus. Tallinna Kalev näitas, et nad ei ole mingid papist poisid, olles pidevalt löögiulatuses, kaotades enne otsustavat kümmet minutit 60:54. Viimasel veerandil jõudis Kalev kolme punkti kaugusele, kuid Tarvas oli lõpuminutitel kindlam, võttes 82:66 võidu.

«Raske mäng oli,» ütles Tarva juhendaja Andres Sõber alustuseks kohtumise kohta. «Oli võimalusi nii meil kui ka vastasel. Vastane oli algul tubli, läks ette, kuid siis saime ette, aga ei suutnud oma edu ära realiseerida. Poolaja lõpp läks aga jälle käest ära ja uuel poolajal tuli nullist alustada. Tallinna Kalev mängis hingestatult, mis sest, et nende põhimehed olid puudu. Rünnak ja mänguvärk ei ole meil hetkel kõige paremad, kuid kaitse ja võitlus olid kõva. Seda võitlust läheb meil kevadel eriti vaja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles