Käbin: Dorbek oli selle mängu kangelane

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Käbin
Mait Käbin Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Eesti korvpalli meistriliigas alistas Rapla täna tasavägise mängu järel 81:76 Pärnu.

Oma debüüdi tegi Rapla ridades ka Kalev/Cramost Martin Dorbek, kes 21 punktiga kohe meeskonna parimaks kerkis.

«Super tulemus,» olid Rapla mänedžeri Jaak Karbi esimesed sõnad. «Näha oli, et mõlemad meeskonnad tunnetasid, kui palju on kaalul. Meile andis alguses tunde see kahenädalane paus ja kui suureks see mängunälg selle ajaga läinud oli. See tekitas hirmsa tahtmise, mis omakorda tekitas mängu alguses kerge krambi. Teise veerandil asi taastus. Kahjuks käib meie mäng siiani üles-alla, mõningaste ärakukkumistega. Tähtis on, et need võidupunktid tulid.»

«Ühe kohtumise põhjal ei ole mõtet mingeid väga suuri järeldusi teha, aga sellele vaatamata on mul väga hea meel, et meil on selline mees nagu Dorbek, kes peakski sellist rolli kandma. Tundub, et see oli tema jaoks õige otsus ja loodetavasti sai ta ka ise selle otsuse õigsusele kinnitust,» lisas ta.

«Vastane tahtis ja uskus rohkem,» sõnas Pärnu meeskonna esindaja Mait Käbin mängu kokkuvõtteks. «Esimesed ohumärgid tulid meie poolelt juba esimesel poolajal, mil üks leedukatest sai kiirelt neli viga. Hästi võitluslik ja põnev mäng oli, nii pealtvaatajatele kui ka televaatajatele täie raha eest. Silma jäi, et punkt-punkti mängus viskame vabaviskeid nii nagu ei tohiks ja see hakkab meile järjest enam kätte maksma. Lisaks oli ka pallikaotusi rohkem kui vastastel, andsime mitu korda neile uue rünnaku täiesti tühja koha pealt. Need maksavad kätte, lauavõitluses olime paremad ja kolmepunktiviskeid viskasime rohkem sisse, aga otsustasid need hetked, mis toimusid kohtumise viimasel neljal minutil,» lahkas Käbin oma meeskonna mängu.

Ka Käbin kiitis Dorbekut: «Müts maha Martin Dorbeku ees, kes oli see mees, kes jõudis õigel hetkel Raplasse. Tema oli selle mängu kangelane. Illimar Pilk ja Andre Pärn toetasid teda ka, nii, kuidas oskasid. Meie jaoks lõppes mäng nukralt, tahtsime võita, kuid seekord ei õnnestunud, aga ei andnud midagi kergelt vastastele. Tähtsaim on, kes kevadel võidab. Üritame veel järgmistes mängudes teisi võita, et play-off’iks võimalikult hea positsioon saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles