Bø võitis Norrale Nove Mestos kaheksanda kuldmedali

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarjei Bø võitis täna karjääri seitsmenda MM-kulla, see oli Norrale tänavuselt MMilt kaheksas kuld.
Tarjei Bø võitis täna karjääri seitsmenda MM-kulla, see oli Norrale tänavuselt MMilt kaheksas kuld. Foto: SCANPIX

Tšehhis Nove Mestos peetud laskesuusatamise maailmameistrivõistluste viimase ala, meeste 15 km ühisstardist sõidu võitis norralane Tarjei Bø, see oli Norrale tänavuse MMi kaheksas kuldmedal.

24-aastane Bø oli üks kahest, kes suutis täna kõik 20 märki tabada ning finišeeris ajaga 36.15,8. Tegemist on Bø seitsmenda maailmameistritiitliga, neist viis on tulnud teatesõitudest. Tänane võit on aga kindlasti üks magusamaid, kuna Bø oli tänavuse hooaja eel pikalt haige ja liitus MK-sarjaga alles jaanuaris.

Hõbemedali võitis venelane Anton Šipulin, kes möödus viimasel 500 mmeetril Nove Mestost neli kuldmedalit võitnud Emil Hegle Svendsenist. Šipulin tegi täna ühe möödalasu ja kaotas Bøle 3,7 sekundiga, samuti ühel trahviringil käinud Svendsen kaotas lõpuks 7,4 sekundit. 20 km sõidu külmetuse tõttu vahele jätnud Svendsen täna enam suusarajal sellist kiirust ei näidanud nagu nädal tagasi.

MK-sarja üldliider Martin Fourcade tuli viimasesse lasketiiru esimesena, kuid prantslase viimane lask läks napilt mööda ja ta pidi minema trahviringile, kokku tegi ta täna kaks möödalasku ja sai 10. koha, kaotades võitjale 36,8 sekundit. Lisaks Bøle tabas täna kõik märgid rootslane Björn Ferry, kes sai 8. koha.

Meeste 15 km ühisstardist sõit:

1. Tarjei Bø (Norra) 36.15,8 (0 möödalasku)

2. Anton Šipulin (Venemaa) +3,7 (1)

3. Emil Hegle Svendsen (Norra) +7,4 (1)

4. Ondrej Moravec (Tšehhi) +10,4 (1)

5. Erik Lesser (Saksamaa) +12,8 (1)

6. Dominik Landertinger (Austria) +16,7 (1)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles