Valentino Rossi: olen nagu uuesti sündinud

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi sõidab taas Yamaha värvides.
Valentino Rossi sõidab taas Yamaha värvides. Foto: SCANPIX

Seitsmekordne MotoGP maailmameister Valentino Rossi, kes liitus algavaks hooajaks taas Yamaha meeskonnaga, tunneb enda sõnul, et on taas valmis tiitli eest võitlema.

Kaks aastat Ducati sadulas ei toonud Rossile MM-karjääri jooksul esmakordselt ainsatki võitu ning eile 34-aastaseks saanud itaallane otsustas naasta meeskonda, kus ta võitis viimsed neli tiitlit ega jäänud hooaja kokkuvõttes kordagi esikolmikust välja. Sepangi rajal Yamahat testinud ja häid aegu näidanud Rossi kiitis, et tunneb ennast pärast seda uue inimesena.

«Tunnen kergendust ja olen väga õnnelik. Ütlesin enne, et tahan selgust saada, kas olen endiselt tippsõitja. Kahtlesin selles pisut ka ise. Kuid olen tipus, olen maailma kõige tugevamate sõitjatega võrdne. Tunnen, nagu oleksin uuesti sündinud. Nad on karjääri tipus ja ma suudan nendega sammu pidada,» ütles Rossi väljaandele Motosprint.

Samas märkis ta, et ei oma enam eelist, mis tal veel mõni aasta tagasi konkurentide ees oli. «Minu tugev külg on alati olnud sõit, silm silma vastu võitlus. Paraku on MotoGP sari läinud sellist teed, et see pole enam nii tähtis. Strateegia roll on kahanenud väikeseks, jäänud on vaid puhas kiirus. Varem oli võimalik sõite võita ka siis, kui olid aeglasem, aga kavalam. Minu kunagine trump ei ole enam nii suure osatähtsusega,» lisas Rossi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles