Esimene punktikoht pärast 2006. aastat

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu.
Kaarel Nurmsalu. Foto: NordicFocus

Kaarel Nurmsalu jõudis nädalavahetusel oma karjääris uue tähiseni, kui hüppas end Oberstdorfi lennumäel esmakordselt talvisel suusahüpete MK-etapil punktikohale. Avavooru järel 19. positsioonil olnud Nurmsalu sai lõpuks kirja 26. koha ja teenis viis MK-punkti.

«Lennumäel polegi varem nii hästi välja tulnud. Mõlemad hüpped olid üsna stabiilsed. Esimene hüpe oli kuni 150 meetrini ideaalne, kuid siis vist hakkasin liialt nautima ja suusk tuli natuke liiga vastu ja hävisin umbes 10 meetriga. Teine oli ka hea lend, kuid tõuge läks otsa pealt tühja ja hambad käisid laksuga kokku,» kirjeldas eestlane oma õhulende.

Esimeses voorus sai Nurmsalu kirja 196 meetrit ja teises 184 ning esmalt valmistas talle teine tulemus tuska. «Võistluse järel olin enda peale pahane, et hea võimaluse käest lasin. Pärast mõningast järelemõtlemist olin ikkagi rahul. Eks natuke oli närv ka sees, kuna esmakordselt olin ikkagi teises voorus,» lisas Nurmsalu.

Eile tegi eestlane Oberstdorfis kerge trenni ja täna seisab ees sama ning seejärel ootab juba sõit MMi toimumispaika. «Täna (eile – toim) oli kavas puhkus, kuid otsustasime, et sisustame aega ka jooksuga hüppemäele. Õnnestus kulutada palju kaloreid ja õhtul saab nüüd rohkem süüa,» muigas kehakaalu jälgiv suusahüppaja. «Kokkuvõttes oli hea nädalavahetus.»

Järgmisena ootab suusahüppajaid ees juba sel nädalal Val di Fiemmes algav MM, kus esmalt võisteldakse väikesel mäel. «Sealne suur mägi mulle kindlasti meeldib. Olen seal olnud mitmel korral laagris ja suvel tulid seal hüpped hästi välja. Väike mägi väga ei meeldi, kuid suvel õnnestus seal soomlaste katsevõistlus ära võita,» rääkis Nurmsalu. «Tänavu pole eesmärk püüda hulle tulemusi, vaid teha hullult trenni ja areneda.»

Üldse sai Nurmsalust laupäeval kolmas eestlane, kes suusahüpete MK-etapil punktikohale jõudnud. Esimesena tagas pääsme teise vooru Jens Salumäe, kes sai 2002. aastal Kuusamos 29. koha. Teise eestlasena jõudis punktikohale Jaan Jüris 2003. aastal Liberecis, kui tulemuseks oli 27. positsioon. Enne Nurmsalut jõudis eestlane viimati punktikohale 2006. aastal, kui Salumäe sai Kuusamos 30. koha.

Tulemused

Oberstdorf: 1. Richard Freitag (Saksamaa) 409,8 punkti, 2. Andreas Stjernen (Norra) 409,5, 3. Gregor Schlierenzauer (Austria) 409,0 ... 26. Kaarel Nurmsalu 358,3.

MK-sarja üldseis: 1. Gregor Schlierenzauer (Austria) 1320 punkti, 2. Anders Bardal (Norra) 782, 3. Anders Jacobsen (Norra) 732 ... 74. Kaarel Nurmsalu 5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles