Pärnu ja Selver olid teistest üle, Tartu ja TTÜ lähevad vastamisi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu meeskonna mängijad.
Pärnu meeskonna mängijad. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pühapäeval tõmmati joon alla võrkpalli Eesti-Läti ühisliiga põhiturniirile, kust parimal positsioonil väljus Pärnu meeskond. Laupäevases keskses kohtumises said pärnakad 3:1 jagu suurimast rivaalist Tallinna Selverist, ent pühapäeval kaotati 1:3 Bigbank Tartule.

«Eks Selveri vastu oli meil tõestamist rohkem ja kaotama ei lähe ju ühtegi mängu, aga eks me proovisime uusi asju ka,» sõnas Pärnu peatreener Urmas Tali. «Emotsionaalselt ei ole kaotuse pealt muidugi hea veerandfinaalile vastu minna.»

Hooaja senise kulgemisega on Pärnu loots rahul. «Tegime sügisel kohe hea stardi ja see tõmbas meeskonna hästi käima, suuri ärakukkumisi oleme suutnud siiani vältida,» sõnas Tali.   

Veerandfinaalis minnakse vastamisi Ozolnieki Poliursiga. «Võõrsil on lätlastega alati raske mängida, sest sealne publik on emotsionaalne ja end tagasi ei hoia.» Vigastusetont Pärnu meeskonda väga ei kollita ja veerandfinaalis on kõik mehed rivis.

TTÜ kindlustas nelja järjestikuse võiduga põhiturniiril 3. koha ja veerandfinaalis minnakse vastamisi 6. koha saanud Bigbank Tartuga. Mõlemad meeskonnad vahetasid selle hooaja poolepealt mäletatavasti peatreenerit.

Põhiturniiri 2. kohal lõpetanud Tallinna Selveri peatreeneri Avo Keele sõnul oldi Pärnuga ülejäänutest veidi üle. «Numbrid ei valeta ja eks põhiturniiri lõppseis näitab ka jõuvahekordi,» sõnas Keel, kelle sõnul on esikohale neli pretendenti.

Viimased mängud Selveri jaoks enam midagi ei muutnud. «Eks nii Pärnu kui meie katsetasime viimastes kohtumistes teatud asju ja tegelesime oma mänguliste probleemidega.» Selveril on ühe põhimehe Kristjan Õuekallase edasine mängimine küsimärgi all.

«Ülehomme selgub, kas talle põlve tehtud süst aitas, aga hetkel ei tea, kas Õuekallas saab meid hooaja teises pooles aidata,» ütles Keel. Selver läheb tuleval nädalal algavas veerandfinaalis vastamisi Daugavpilsi Ülikooliga.

Neljandas paaris lähevad vastamisi lätlaste Riia Lase ja Jelgava Biolars.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles