Stepanov tipptasemel mängimisele enam ei mõtle

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Stepanov (nr 3) jooksis viimati väljakule matšis Ukrainaga.
Andrei Stepanov (nr 3) jooksis viimati väljakule matšis Ukrainaga. Foto: AP/Scanpix

Eesti koondise endine keskkaitsja Andrei Stepanov on tipptasemel mängimisest loobunud ja keskendub eelkõige teiste pallurite abistamisele.

Peagi algav kodune jalgpallihooaeg tõotab seniste üleminekute põhjal tulla üsna põnev ning lisaks on spekuleeritud ka võimaluse üle, et mõni praegu koduklubita olev Eesti koondislane võib hooaega alustada Eesti meistriliigas. Nendest nimekirjades on läbi käinud ka keskkaitsja Andrei Stepanovi nimi.

Ametlikus kohtumises viimati eelmise aasta mais väljakule jooksnud Stepanov selle võimaluse siiski välistab ning märgib, et tema esitused professionaalina on suure tõenäosusega hoopiski tehtud. «Tipptasemel mängimise, sealhulgas ka Eesti meistriliigas pallimise kohta võib öelda, et ma ei hakka mängima,» tunnistas Stepanov, kes jälgib siiski huviga, mis siinses liigas toimub.

«Viimasel ajal on olnud koduse liigaga seoses palju häid näiteid ja Eestis hakkavad mängima (Martin) Vunk, (Vjatšeslav) Zahovaiko ja (Sander) Post. Vahepeal oli isegi võimalus (Raio) Piiroja naasmiseks. Loodetavasti läheb tal Hiinas hästi,» soovis Stepanov pikaajalisele koondise keskkaitsepartnerile kaugel maal edu. «Mida rohkem häid mängijaid Eestisse tuleb, seda atraktiivsemaks liiga muutub ja ka mängijatel on selle võrra huvitavam.»

Keskkaitsja on varem märkinud, et teda segasid viimastel aastatel terviseprobleemid ja viimati kaasa tehtud täishooajal tuli paljuski mängida valuvaigistite toel. Samas taktis jätkamine 2004. aasta Eesti parimat jalgpallurit aga ei peibuta ning eelkõige soovib ta tervist hoida.

«Küsimus on pigem selles, et jätkamise korral peaksin ennast paari aasta pärast tunduvalt rohkem ravima. Tipptasemel jätkamise korral minu tervislik seisund kindlasti halveneks,» märkis Stepanov. «Kui oleksin vormis, oleks soovi mängida ja suudaks ennast kokku lappida, siis võiks ju iseenesest mängida. Otsustasin siiski, et ei maksa enam nii jätkata. Nii ta kahjuks on.»

Praegu jalgpallurite vahendamisega tegelev Stepanov tunnistas siiski, et ta on siinsete kõrgliigaklubidega ka oma tulevikust rääkinud, kuid väga kaugele ei ole need jutud jõudnud. «Suhtlesin ka Eestis mõne meistriliiga klubiga, kuid nemad teadsid ka minu olukorda ning seega ei läinud jutud konkreetsemaks,» täpsustas ta.

Kui koduses klubijalgpallis tippkonkurentsis koondise endist keskkaitsjat suure tõenäosusega mängimas ei näe, ei välista ta samas võimalust, et esi- või teises liigas võiks ta palliplatsile joosta. «Seda valikut ei ole ma teinud, aga võimalus on olemas küll,» tunnistas ta. «Mõned meeskonnad on mind kutsunud, kuid nüüd kohe kevadel mängima hakkamine on ebatõenäoline.»

Viimati käis Stepanov ametlikus kohtumises platsil 28. mail, kui Eesti koondis kohtus Austrias EMiks valmistuva Ukrainaga ning vastu tuli võtta 0:4 kaotus.

Praegu võtab Stepanovi ajast palju ära ka teistele jalgpalluritele töökoha otsimine. Koos teise endise koondislase Jevgeni Novikoviga on neil agendifirma NESTA Sport Group ning tänavu talvel aidati klubivahetuseni näiteks praegused rahvusesinduse mängijad Igor Morozov ja Sergei Mošnikov. «Minu praegust otsust on mõjutanud ka agenditöö, kuna see võtab palju aega,» tunnistas Stepanov.

Koondisesärgis 89 kohtumist pidanud Stepanov on praeguseks leppinud ka sellega, et rahvusesinduse ridades ta enam väljakule ei jookse ja see arv jääb tema jaoks lõplikuks.

«Keskendun rohkem nüüd juba sellele, et aidata nooremaid mängijaid, kes peavad hakkama seda kohta koondises täitma. Häid mängijaid on juba peale tulnud ja neid tuleb aina juurde,» tunnistas Stepanov, kes aitas koos Novikoviga talvel Morozovi Poola tippklubi Varssavi Polonia ridadesse.

Andrei Stepanov

•    Sünniaeg: 16.03.1979

•    Positsioon: keskkaitsja

•    Mänge koondises: 89

Klubikarjäär:

•    1996–1998 TVMK

•    1998–1999 Lelle

•    2000–2003 FC Flora

•    2004–2006 Moskva Torpedo (Venemaa)

•    2007–2008 Himki (Venemaa)

•    2009 Watford (Inglismaa)

•    2009–2010 Bakuu Neftši

•    2010 Himki (Venemaa)

•    2011 FC Gomel (Valgevene)

•    2012 Limassoli Aris (Küpros)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles