Pistorius oma suhetest Steenkampiga: olime kõrvuni armunud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius kohtu ees
Oscar Pistorius kohtu ees Foto: SCANPIX

Täna jätkus kohtuprotsess eelmise nädala neljapäeval vahistatud kuulsa paraolümpialase Oscar Pistoriuse üle. Pistoriust süüdistatakse oma elukaaslase Reeva Steenkampi ettekavatsetud tapmises. Süüdistatav rääkis oma versiooni loost ning kohtuistung jätkub kolmapäeval.

BBC teatel on Pistoriuse kaitsja kinnitanud, et tegemist ei olnud tahtliku mõrvaga. Pretorias toimuval kohtuprotsessil esitas oma versiooni toimunust ka süüdistaja: Pistorius tõusis voodist üles, pani jalga oma proteesid ning kõndis seitse meetrit vannitoani, kus ta tulistas läbi ukse neli kuuli. Neljast kuulist kolm tabasid Steenkampi. Seejärel murdis kergejõustiklane ukse maha ja kandis oma elukaaslase alla korrusele.

Kaitsja väitis mõni hetk hiljem, et Pistorius ei teadnud, kes teisel pool ust oli. Kergejõustiklasel oli samal ajal pisar silmas. Pistoriuse sõnade kohaselt plaanisid nad koos Steenkampiga sõbrapäeva õhtu kodus veeta. Ta kinnitas, et tema suhted oma sõbratariga olid head ja nad olid kõrvuni armunud.

Jooksija väitis, et tal ei olnud plaanis Steenkampi tappa ning püstolit hoidis ta voodi all, sest oli saanud tapmisähvardusi.

Pistorius rääkis, et tulistas läbi ukse, sest arvas, et keegi on akna kaudu sinna sisse murnud. Ta oli oma sõnul hirmul ning kartis kohutavalt.

«Ta oli Oscari jaoks «see ainuõige»,» teatas Pistoriuse sõber Justin Divaris. «Kui Oscar oleks Reevat oma abikaasaks palunud, siis oleks naine ilmselt pakkumise vastu võtnud,» lisas Divarise sõbratar.

Telegraphi ajakirjaniku kokkuvõte Pistoriuse räägitust:

Pistorius ärkas kuumal suvisel ööl üles ning läks rõdule. Tal ei olnud jalas proteese, vaid ta kõndis oma enda jäsemetel. Äkki kuulis ta vannitoast mingi müra. Ta teadis, et vannitoas on aken lahti ning redelid, mis sinna viivad, on lähedal. Ta arvas, et murdvargad on akna kaudu majja sisenenud.

«Karjusin neile, et nad mu majast kaoksid ja hüüdsin Reevale, et ta helistaks politseisse. Arvasin, et ta on voodis. Tundsin ennast haavatavana, kuid teadsin, et pean ennast ja Reevat kaitsma,» rääkis Pistorius.

Seejärel tulistas ta neli lasku läbi vannitoa ukse, olles ise samal ajal kindel, et seal taga on murdvaras. Kui ta läks tagasi magamistuppa ja nägi, et Reeva ei ole voodis, mõistis ta oma viga.

Alates eelmisest neljapäevast on Pistorius viibinud politseijaoskonnas vahi all. Süüdimõistmise korra võib teda oodata eluaegne vanglakaristus. Meedias ilmunud detailid on seni viidanud sellele, et tegu võis olla ettekavatsetud mõrvaga.

Esialgse info kohaselt pidas Pistorius oma sõbratari aga murdvargaks. Varem oli ilma jalgadeta mees rääkinud, et ta kardab kohutavalt vargaid, sest öösel voodist tõustes läheb tal kaua aega, et proteesjalad endale alla saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles