Krestinov võidutses Eesti karikavõistluste avaetapil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov
Gert Krestinov Foto: Priit Simson

Eesti motokrossi karikavõistluste avaetapil Rosma krossirajal oli koduste parimate taset mõõtma tulnud ka maailmameistrivõistlustel osalev Gert Krestinov.

Tänavu esimest täishooaega MX1 klassis võistlev Krestinov ei andnud kummaski sõidus konkurentidele sõnaõigust ja võitis mõlemad sõidud ülivõimsalt, vahendab motorsport.ee.



Kui avasõidus oli Krestinovi võidumarginaal konkurentide ees 50 sekundit, siis teises juba minut ja kümme sekundit.



Esimeses sõidus käis ülejäänud poodiumikohtade peale võistlus vendade Toomas ja Jüri Triisa, Lauri Lehtla ja Asko Lihtsa vahel. Kui enamus distantsist oli teisel kohal Lehtla, siis lõpuks möödusid temast mõlemad Triisad.



Lõpujoonel järgnesid Krestinovile Toomas ja Jüri Triisa, Lehtla, Lihtsa ja Jaanus Koval.



Teises sõidus kihutas enamus distantsist teisel kohal Jüri Triisa. Esimestel ringidel järgnesid talle Martti Roomet ja vend Toomas Triisa, kes peagi ise kolmandaks tõusis.



Paar ringi enne lõppu suutis ta ka venna alistada ja ise teisena üle lõpujoone sõita.


Esikuuikusse mahtusid veel Lihtsa, Jaanus Koval ja Roomet.



Kahe sõidu tulemusena moodustasid esikolmiku Krestinov, Toomas ja Jüri Triisa.



MX2 tsiklitel läksid sõiduvõidud Sõmerpalu motoklubi sõitjatele. Esimeses sõidus võitis Martin Leok klubikaaslase Taavi Nassari ja sõidu esimeses osas teisena kihutanud Kristjan Rätsepa ees. Esikolmikule järgnevad Indrek Mägi, lätlane Vairis Aleksejevs ja Andero Lusbo.



Teises sõidus oli kiireim Nassar, kes tõusis liidriks üheksandaks ringiks. Seni püsis esimesena Rätsep, kes jäi võitjast lõpuks 9 sekundi kaugusele. Kolmandana ületas lõpujoone Aleksejevs, kes kaotas võitjale juba minutiga.



Lätlasele järgnesid Raido Nei, Anti Kala ja Fred Anton. Tagasihoidliku stardi saanud Leok suutis end kolmandaks sõita, kuid tema sõit jäi mõni ring enne lõppu pooleli.



Kokkuvõttes võitis Nassar, Rätsepa ja Aleksejevsi ees. Lisaks nendele mahtusid esikuuikusse veel Leok, Kala ja Lusbo.



85stel võidutses lätlane Karlis Sabulis, kes oli esimeses sõidus teine ja võidukas teises. Avasõidu võitnud, kuid teises kolmandana lõpetanud Karl Saat oli kokku teine. Esimese sõidu neljas ja teise teine koht andsin kolmanda koha Marnet Polskile. Esikolmikule järgnesid Henri Roosiorg, Karel Kutsar ja Reimo-Martin Salo.



Külgvankritel jagasid esimesed ja teised kohad Kert Varik/ Erkki Kõiv ja venelastest vennad Igor ja Dmitri Rodionov. Kuna teises sõidus edestasid eestlased naabreid kuulus ka üldvõit neile. Kolmandaks tulid kahe sõidu tulemusena Margo Sonn, kellel sel aastal korvimeheks lätlane Elvijs Mucenieks, kes olid sõitudes kolmandad ja neljandad. Esimese kuue sekka mahtusid veel Gert Gordejev/ Keit Kivaste, soomlased Jani Aronen/ Arto Mantila ja Tanel Reesna/ Ruslan Talf.



Quadidel jätkab eelmisel aastal üllatavalt head kiirust näidanud noor Andro Halliko, kes võitis ka Põlvas. Noormees oli esimeses sõidus kuulsa Läti vanameistri Artis Rasmanise järel teine ning võitis teise stardi.



Rasmanise teine sõit ei õnnestunud just kõige paremini ja ta oli alles kuues, mis andis talle lõpuks kokku teise koha. Poodiumi madalaimale astmele tõusis Meelis Jürgenson, kes oli sõitudes kolmas ja teine. Henri Mündi, Kait Kompus ja Sander Raik lõpetasid esikuuiku.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles