Meeletud summad: poksistaar sõlmis spordiajaloo suurima lepingu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather juunior.
Floyd Mayweather juunior. Foto: SCANPIX

Viimase aja suurima teenistusega poksija Floyd Mayweather juunior sõlmis uue võimsa lepingu, mis toob talle senisest veelgi enam raha sisse.

Järgmise matši peab Mayweather 4. mail Las Vegases, kui ta läheb vastamisi Robert Guerreroga, kirjutab ESPN. Ameeriklane sõlmis Showtime’i telekanaliga 30 kuu pikkuse lepingu. Selle aja jooksul peab ta pidama kuus matši.

«Floyd sõlmis Showtime PPV/CBSiga rekordeid purustava lepingu ja Floyd on meeletult õnnelik,» teatas Mayweatheri nõuandja Leonard Ellerbe ESPN.com’ile. «Ajalooline leping tõestab, et tema puhul on tegemist ülemaailmse superstaariga. HBO tegi hea pakkumise, kuid Showtime PPV/CBSi pakkumine oli tunduvalt parem.»

Seni ei ole veel täpseid summasid avaldatud, mis Mayweatherile maksma hakatakse, kuid sõltuvalt vastasest võib see küündida tunduvalt üle 100 miljoni USA dollari.

Varasemalt oli Mayweatheril leping HBO’ga ning nüüd hakatakse tema matše näitama Showtime’i poolt. Samas tundub esialgu ebatõenäoline, et ameeriklane suudab lepingut täita, kuna 35-aastane poksija on viimase viie aasta jooksul pidanud näiteks vaid kuus matši. Kahe viimase matšiga teenis ta seejuures 85 miljonit USA dollarit. Samas kui ta lepingut täidab, siis erinevatel andmetel on tegemist läbi aegade rahakaima lepinguga, millele mõni sportlane on allkirja andnud.

Mayweatheri matšid on viimasel ajal olnud tõelised hitid ning tema matše jälgitakse tasulistel telekanalitel suure huviga. Tasuliste telekanalite ette on seni suurima vaatajahulga suutnud meelitada just Mayweather ja tema endine kaasmaalasest konkurent Oscar de la Hoya, kes kohtusid 2007. aastal Las Vegases.

Mayweather on karjääri jooksul pidanud 43 kohtumist ja on kõik nendest võitnud. Seejuures on ta vastase nokauteerinud 26 korda. Guerrero on samas teeninud 31 võitu, saanud ühe kaotuse ja üks matš on lõppenud viigiga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles