Karpak alustas enda järgi tehtud paadiga teed Riosse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Erakogu

Olümpiapurjetaja Deniss Karpak sai lõpuks kätte kauaoodatud uue paadi, mille jaoks algatas ta möödunud aasta lõpus ka internetis rahakogumise kampaania. Soovitud 20 000 eurot 26-aastane Finn-klassi purjetaja küll kokku ei saanud, ent Šveitsi paadimeistrite poolt spetsiaalselt tema järgi valmistatud sõiduvahend on siiski käes ja esimene võistlus sellega samuti peetud.

«Tee Riosse algas! Pärast pikka puhkust sain Prantsusmaal Cannes’is peetud regatil teise koha. Olin selleks ajaks vee peal treeninud vaid kaks nädalat, suurema osa ajast tegelesin jaanuaris füüsilise ettevalmistusega ja viimase võistluse pidasin eelmise aasta septembris,» sõnas Karpak. «Lõpuks on ka kauaoodatud uus paat käes ja tundub täitsa okei, kuigi on vaja veel sisse sõita ja tehnikat lihvida.»

«Tippude paadid on eraldi nende jaoks valmistatud ja minu oma ei kannata nendega võrdlust välja. Purjed, mast ja kogu kupatus peavad olema täpselt sobivad, olümpial oleneb detailidest väga palju,» rääkis ta eelmise aasta lõpus, kui uuest sõiduvahendist alles unistas. Nüüd on tingimused olemas ja Karpak loodab need tulemusteks vormida.

Suvel ootavad ees nii Euroopa kui maailmameistrivõistlused, kust purjetaja medalit soovib. «Hooaja peaeesmärgiks on mõlemal tiitlivõistlusel medal võtta, sest need medalid mul puuduvad. Hetkel töötan selle nimel, et eelmise aastaga samaväärne vorm saavutada. Praegu tegelen rohkem kardiotreeningutega,» sõnas ta.

Järgmise võistluse peab Karpak Prantsusmaa MK-etapil ning seejärel läheb Sloveeniasse treeningulaagrisse. Praegu elab ta ohkem kaasa heas hoos olevate koondisekaaslaste tegemistele. Karl-Martin Rammo tegi hiljuti USAs Mia­mi MK-etapil Laser-klassis hea esituse ning sai teise koha, Lauri Väinsalu tuli Finn-klassis kuuendaks.

«Ise teen praegu rohkem musta tööd ja elan teistele kaasa. Eesti purjetamisel läheb ju hästi ja poisid tõid häid kohti,» lisas Karpak. Rammo hoiab maailma edetabelis kuuendat kohta, Karpak on seitsmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles