Löök Kalev/Cramole: Sokk Leedu turneele ei sõida

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Soku jalg vajab paranemiseks aega.
Tanel Soku jalg vajab paranemiseks aega. Foto: Peeter Langovits

Kalev/Cramo korvpallimeeskond pole jätkuvalt täies löögihoos ega jõua selleni veel niipea.

«Tegelikult oleks pidanud vist veel ootama, aga tahtmine platsile naasta oli väga suur. Mitu Ühisliiga mängu oli tulemas, tahtsin nendes osaleda, aga välja kukkus nii, et tegin kaasa lahjemates kohtumistes, aga Himkiga mänguks hakkas vigastus uuesti segama,» rääkis Kalev/Cramo mängujuht Tanel Sokk, kes esmaspäevases Ühisliiga kohtumises BC Himkiga pääses platsile vaid kaheksaks minutiks.

Eile õhtul otsustasid Kalevi treenerid, et annavad Sokule paranemiseks veel aega ning nädala teises pooles toimuvale kahemängulisele Leedu turneele ta ei sõida. «Otsustasime riske maandada,» selgitas Kalevi peatreener Alar Varrak. «Balti liigas oleme alagrupist edasipääsu juba taganud. Meie eesmärk on liiga võit, seega pole vahet, kellega play-off’is kohtuda. Peame kõigist jagu saama.»

Jaanuari lõpus väänas Sokk kohtumises Peterburi Spartakiga hüppeliigest ja oli mitu nädalat palliplatsilt eemal. Möödunud teisipäeval naasis ta Balti liiga kohtumises Jelgavaga ja tegi kohe korraliku partii. Kaks päeva hiljem sai aga Pärnus mängides jalg uuesti haiget ning nii aitaski ta esmaspäeval Himki vastu meeskonda vaid episoodiliselt.

«Jalg on taas veidike paistes, kuid see polnud põhiprobleem,» märkis Sokk. «Pooleldi longates treenides ja mängides tegin liiga puusale ja seljale. Täna (eile – toim) käisin kondiväänaja juures, kes pani asjad uuesti paika. Ka hüppeliiges oli vales asendis.»

Varraku sõnul pole olukord meeskonna koosseisuga kiita. Lisaks Sokule vaevavad probleemid jätkuvalt ka Rait Keerlest. Eelmise aasta viimastel päevadel tõsiselt selga vigastanud kogenud ääremängija on juba mitu nädalat palliplatsil tagasi, kuid kunagist kindlust pole saavutanud.

«Keerlese seis pole just parim, vigastus on jätnud oma jälje ja tegelikult polegi ta veel sellest täielikult paranenud,» rääkis Varrak ja viitas Himki vastu peetud kohtumises Keerlest kimbutanud ebakindluse tagamaadele. «Tal oli raske mängu sekkuda, kuna istus üle 25 minuti pingil. Viimasel ajal kasutan teda väikse ääre kohal ja ta teadis täpselt, et läheb mängu siis, kui vastastel liigub sellele kohale Sergei Monja.»

Seoses eestlaste vigastustega on kodumaiste pallurite osakaal muutunud Kalevis tagasihoidlikuks. Esmaspäevalgi esines korduvalt hetki, kui platsil oli korraga viis leegionäri ning treenerid peavad tegutsema piiratud vahetusvõimalustega.

«Gert Dorbek alustab järgmisel nädalal kergeid treeninguid, kuid platsile pääseb ta parimal juhul alles märtsi teises pooles,» rääkis ta põlvelõikusel käinud tagamehest. Kui ka Keerles taastab vormi ja Sokk paraneb, muutub pilt helgemaks. Seni peavad kodumaistest palluritest kastanid tulest tooma Toomas Raadik ja hiljuti Raplast hangitud Indrek Kajupank. Kristo Mangelsoo istub nagunii enamiku ajast varumeeste pingil.

Neist teenis viimati kõige rohkem mänguaega Kajupank, kes viibis esmaspäeval platsil 12 minutit ja 44 sekundit. Ta oli ka ainus eestlane, kes sai selles kohtumises käe valgeks. «Kajupank on jätnud hea mulje, kaitses tegutseb ta väga korralikult,» hindas Varrak oma värskeimat hoolealust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles