Brad Pitt astus Yokozuna Musashimaru teenistusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musashimaru ja Brad Pitt
Musashimaru ja Brad Pitt Foto: www.japan-sumo.ru

USA filminäitleja Brad Pitt kehastus New Yorkis Jaapani mobiilside firma «Softbank» tellimusel vändatud reklaamiklipis kuulsa sumokangelase Musashimaru autojuht-ihukaitsjaks.

Hollywoodi staar kaitses 12-kordse profisumo superturniiri võitjat vihma eest ning kandis teda isegi kätel.

Brad Pitt ja Musashimaru olid juba varem filmivõtetel kohtunud. 200 kg kaaluv Samoa vägilane mängis ka kassahitis «Ocean’s 13».

Fiamalu Penitani alias Musashimaru Koyo on sumo ajaloos teine välismaalane ja esimene samoalane, kes on pälvinud Yokozuna austava tiitli. Esimeseks mittejaapanlasest suure sumo kõrgeima aunimetuse kandjaks on hawaiilane Chad Haakeo Rowan alias Akebono Taro.

Musahimaru võitles dohyol aastatel 1989 –2003. Ta osales 86 suurturniiril, pidades 1068 matši, millest võitis 779 ja kaotas 294. 122 matš oli ta sunnitud erinevatel põhjustel vahele jätma. 10 aasta eest võttis ta Jaapani kodakondsuse. Peale profikarjääri lõpetamist alustas ta oma kodutallis Musashigawa treeneri (oyakata) karjääri. Oyakatana ehk treenerina kannab 38-aastane vägilane nime Furiwake Koyo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles