Sprindi­võistluseks ennustatakse lumesadu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Val di Fiemme suusastaadion.
Val di Fiemme suusastaadion. Foto: SCANPIX

Kui autoga Milanost Val di Fiemme suusakeskuse poole sõita, pole veel 25 km enne sihtpaika jõudmist lumest ja talvest märkigi. Eile pärastlõunal näitas termomeeter kaheksat soojapügalat ning teeäärsed põllulapid kippusid juba rohetama.

Mägedes muutub aga kõik hetkega; kui kiirteelt ära pöörata ja sõita mööda käänulist mägiteed MMi võistluskeskusesse Cavalesesse, muutub iga kilomeetriga ilm talvisemaks. Mida kõrgemale auto ronib, seda paksemaks muutub teeääri palistav lumevaip. Kohale jõudes pole aga vähimatki kahtlust, et maailmameistrivõistlused toimuvad heades tingimustes.

Eile sõidetud distantsi kvalifikatsioonis ei pidanud eestlased mõistagi osalema. Täna sooritatakse aga esimene tõsine eksam – mehed ja naised jagavad medaleid klassikasprindis ning stardis on kokku seitse eestlast.

Kohalik ilmateade ennustab lumesadu, temperatuuri –3 kuni –8 ning nõrka tuult. Seega sooritavad peale sportlaste eksami ka määrdetiimid.

Eile õhtul olid need eestlased, kes sprindimõtetega Itaaliasse tulid, võistlusvalmis. Juba varem oli teada, et haiguse tõttu koju jäänud Siim Sellist asendab Raido Ränkel.

Peeter Kümmel, Kein Einaste ja Anti Saarepuu olevat aga võistlusvalmid. Nii nagu ka meie sprindinäitsikud. Võistlusega alustatakse Eesti aja järgi kell 11.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles