Kümmel: kõik oli nagu olemas, aga kaks sekundit jäi puudu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel
Peeter Kümmel Foto: Nordic Focus

Eesti meessprinterid ei osanud Val di Fiemme MMi klassikasprindi eelsõidus neid tabanud kollektiivse põrumise selgituseks palju öelda.

«Enesetunne polnud paha, kõik oli nagu olemas, aga kaks sekundit jäi puudu,» lausus veerandfinaalipääsule kõige lähemale jõudnud Kümmel. «Teisena startimine polnud probleem, tagant tulijatel eelist polnud ja rada oli mul kenasti sisse sõidetud. Edasiste plaanide osas on hetkel vara midagi otsustada – kõigepealt tuleb natuke tänase sõidu üle järgi mõelda,» lisas ta.

Haigestunud Siim Sellise asemel viimasel hetkel sprindirajale saadetud Raido Ränkeli esitusele vajutas pitseri läinud nädalavahetusel sõidetud Tartu maraton. «Läksin seda sõitma teadmisega, et MMil sprindis starti ei asu ja see oli paraku jalgades. Juba soojendusel tundsin, et värskust ei ole ja sõidus see ainult süvenes. Rada oli samuti üsna kole, kohati enam klassikajälge polnud ja tuli joosta,» nentis Ränkel.

Terve hooaja jooksul seljahädade küüsis vaevelnud Kein Einaste lausus, et tänast sõitu selg siiski ei seganud. «Mis ma oskan öelda – mees oli 16 sekundit liiga aeglane,» sõnas ta enda kohta. «Selg ei häirinud, aga terve hooaeg on selle tõttu olnud keeruline. Samas ei saagi aru, milles probleem on. Kaks aastat tagasi sõitsin kvalifikatsioonides ilusti esikümnesse, mullu esimese 25 sekka, nüüd aga ei pääse enam edasigi.»

Endalt ootas palju enamat ka Anti Saarepuu: «Sisimas lootsin, et teen imet ja sõidan täna vähemalt poolfinaalis,» lausus pettunud mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles