Ootamatu edu võttis Ojastel silma märjaks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Ojaste.
Triin Ojaste. Foto: Nordic Focus

Eesti suusatamise eilsesse päeva veidikenegi rõõmu toonud Triin Ojaste tunnistas, et poetas pärast eel­sõitu rõõmupisara. «Sõidu ajal polnud mul sellist tunnet, et võin siin veerandfinaali pääseda – olin endas pettunud,» rääkis ta. «Kui aga selgus, et pääsesin edasi, tuli tõesti pisar silma.»

Ojaste sai naiste sprindi eelsõidus kirja 29. aja, mis aitas ta esimest korda nii suurel võistlusel veerandfinaali. 22-aastane piiga ei löönud ka seal verest välja, vaid võitles end oma sõidus viiendaks. Kokku andis see MMil 25. koha.

«Viimasena valides jäi mulle stardis see rada, mis lõppes enne teisi otsa. Seepärast pidin minema tõusul teistest varem käärsammule ja jooksma,» kirjeldas Ojaste veerandfinaali käiku. «Seepärast ei leidnud ma enam head rütmi. Laskumisel libisesid aga suusad väga hästi. Kokkuvõttes on mul hea meel, et võistlus nii läks… Veerandfinaalis osalemine oli meeldiv üllatus.»

Isa Kalju Ojaste juhendamisel harjutav Triin ei seadnud Val di Fiemme MMi oma tänavuse hooaja peamiseks eesmärgiks. Kogu ettevalmistus käis hoopis selle nimel, et saavutada kõrge koht Liberecis toimunud U23 MMil. Seal Ojaste võistlus ebaõnnestus, kuid sellevõrra tugevam oli ta nüüd täiskasvanute hulgas.

«Tänane päev päästis mind, tunnen, et seda oli väga vaja,» õhkas Ojaste ja lisas, et tegelikult polegi ta käimasoleval hooajal saanud end maailma tippudega võrrelda. MK-sarjas osales ta vaid avaetapil Kuusamos, kus leppis klassikasprindis 58. kohaga. Ameerikas toimunud etappidele ta ei sõitnud ning omavanuste MMist tekkinud väsimuse tõttu loobus ka esialgu kavas olnud Sotši võistlusest. Samas pidas ta MK-sarjas osalemist arengu mõttes väga oluliseks.

Vaatamata nappidele võrdlusvõimalustele, tunnetab Ojaste edasiminekut. Kuid eriti puudutab see seni vaeslapse osas olnud uisusammu ja üldist võhma.

Ojaste jaoks jätkub Val di Fiemmes toimuv MM sprinditeatega, starti tuleb ta ka pikas teatesõidus. Ülejäänud distantsidel ei näe ta mõtet end kurnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles