Üksteise järel startivad Pihod: vesi meie veskile

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kail Piho
Kail Piho Foto: Nordic Focus

Täna tegid Val di Fiemme MMil avastardi kahevõistlejad Karl-August Tiirmaa, Kristjan Ilves, Han-Hendrik Piho ja Kail Piho.

Vennad Pihod jäid oma hüpetega rahule. «Proovisin seda võistluste melu täiel rinnal nautida ja üleval poomi peal ajasin suunurgad üles,» rääkis 92,5 meetrit hüpanud Han-Hendrik. Vend Kail oli samuti rahul: «Tuulekompensatsiooniga võeti küll punkte maha, aga see on hetkel teisejärguline. Hüpe oli hea,» rääkis 94 meetrit hüpanud Kail, kes stardib venna selja taga. «See on vesi meie veskile.»

Karl-August Tiirmaa põdes Eestis läbi kahepäevase kõhugripi ning see röövis energiat. «Kõhugripp tõmbas tühjaks. Ei tulnud midagi välja, isegi võistlusnärvi ei olnud. Vorm on kahe nädalaga kadunud,» selgitas pettunud Tiirmaa.

Kristjan Ilves oli seadnud eesmärgiks 95 meetrit, kuid piirdus 90 meetri pikkuse õhulennuga. «Tuul keerutas. Muidu on hüpped olnud stabiilsed, et tea miks nüüd välja ei tulnud,» selgitas ta.

Hüpete järel on eestlastest parimal kohal Han-Hendrik Piho, kes alustab murdmaasõitu 28. kohalt ja kaotust liidrile on 2.05. Kail Piho alustab 29. kohalt ning kaotust on 2.08.

Kristjan Ilves on hüppevõistluse järel 37. kohal ja Karl-August Tiirmaa alustab suusadistantsi 51. kohalt.

Esimesena pääseb kell 16 algavale suusadistantsile Haavard Klemetsen Norrast. talle järgnevad austerlased Mario Stecher ja Christoph Bieler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles