Nõmme MM-debüüdist: olen üllatunud, et suutsin sellisel hetkel teha sellise hüppe

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Nõmme
Martti Nõmme Foto: Nordic Focus

Val di Fiemmes jätkuvatel maailmameistrivõistlustel pakkus positiivse üllatuse suusahüpete normaalmäe kvalifikatsioon – põhivõistlusele pääsesid nii Kaarel Nurmsalu kui ka MM-debüüdi teinud Martti Nõmme.

Nõmme hüppas 93,5 meetrit ja teenis selle eest 103,8 punkti, mis andis kvalifikatsioonis 26. koha.  

«Olen üllatunud, et suutsin sellisel hetkel teha sellise hüppe,» tunnistas 19-aastane Nõmme. «Olen ju esimest korda nii suurel võistlusel. Tegelikult andsid treeningud lootust, et võin hästi hüpata. See, et MMile pääsen, selgus alles veebruari keskel, kui hüpped hakkasid klappima ja Jaan Jüris arvas, et võiksin MMile minna.»

Nurmsalu hüppas 95,5 meetrit ning teenis selle eest 111,3 punkti, mis andis talle kvalifikatsioonis 16. koha.

«Oleksin rahulolematu, kui ma poleks edasi pääsenud – siit pidi edasi saama,» tõdes Nurmsalu. «Hüpe oli vägisi võetud – venitasin lõpuni, aga kokkuvõttes tuli hästi välja. Tegelikult ei tunne ma end väiksel mäel kuigi mugavalt, mul pole selle jaoks õiget jalga. Oma paremad tulemused olen hüpanud tehnika pealt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles