Pistoriuse treener: saame esmaspäevast treeningutega jätkata

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistoriuse treener Ampie Louw kohtus meediale kommentaare jagamas.
Oscar Pistoriuse treener Ampie Louw kohtus meediale kommentaare jagamas. Foto: SCANPIX

Enda kallima Reeva Steenkampi tapmises süüdistatav maailma kuulsaim paraolümpialane Oscar Pistorius pääses täna kautsjoni vastu vabadusse ning tema treener Ampie Louw tahab võimalikult kiiresti taas treeningutega alustada.

Louw viibis samuti tänasel istungil ja rääkis pärast kautsjoniotsuse väljakuulutamist, et on valmis Pistoriuse treenimist jätkama, tema arvates tuleks see 26-aastasele sportlasele kasuks, kuna aitaks tal mõtteid korrastada. Samas on teada, et võistelda Pistorius lähiajal ei kavatse.

«Mida varem me vaikselt treeningutega alustame, seda parem,» arvas Louw. «Saame esmaspäevast treeningutega jätkata.»

Pistorius pääses täna õhtupoolikul vahi alt ja väidetavalt läks ta oma onu juurde, kuna vastavalt vabastamise tingimustele ei tohi ta enda koju minna. Kohtumajast lahkudes Pistorius kommentaare ei jaganud, kuid tema onu Arnold võttis perekonna nimel sõna. «Tunneme kergendust, et Oscar kautsjoni vastu välja sai, kuid samal ajal oleme koos Reeva perekonnaga leinas,» sõnas Arnold Pistorius. «Perekonnana teame Oscari versiooni sellest, mis tol traagilisel ööl juhtus ning oleme kindlad, et see on tõsi ja tuleb välja ka eesootaval protsessil.»

Steenkampi perekonda tänasel istungil polnud, küll aga olid kohal tema sõbrad. «See oli alles kautsjoniistung, mitte kohtuprotsess, loodame, et lõpuks seatakse õiglus jalule,» rääkis Steenkampi sõber Kim Myers Sky Newsile. «Praegu on meie kõigi jaoks väga kurb aeg, ta oli imeline inimene.»

Pistorius peab uuesti kohtusse ilmuma 4. juunil, mis aga ei tähenda, et sel päeval protsess ka algab, vaid sel päeval hoopis määratakse, millal tema üle kohut pidama hakatakse. Mõningatel andmetel võib protsess alata alles aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles