Rehemaa ja Tammjärv loobusid lubadustest

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa
Aivar Rehemaa Foto: Nordic Focus

Täna alustatakse murdmaasuusatamise MMil võistlust tavadistantsidel. Meeste suusavahetusega sõidus lähevad eestlastest rajale Aivar Rehemaa, Karel Tammjärv ja Eeri Vahtra, naistest teeb oma MM-debüüdi Heidi Raju.

Eile jäid Eesti suusatajad ennustustes tagasihoidlikuks. «Enesetunne on normaalne, aga midagi muud ei oska ma öelda. Võistlus näitab, millises vormis tegelikult olen. Usun, et väga kehvas seisus ma pole, aga kui heas, see selgub võistluste käigus,» sõnas Rehemaa eile ennelõunal, kui oli lõpetanud koos oma treeneri Anatoli Šmiguniga viimase võistluseelse harjutuskorra.

Pärast hommikust treeningut dopinguküttide juures verd andnud Tammjärv märkis, et hooaeg pole möödunud päris nii, nagu võis pärast talve hakul Kuusamos peetud võistlust loota. «Seepärast ei oska ma sellelt võistluselt midagi väga head loota,» nentis ta. «Kuid olen õppinud tõenäosusteooriat ja tean, et kui millegi juhtumise tõenäosus on veidikenegi üle nulli, siis ükskord see ka juhtub. Seega võib mõnel võistlusel tulla hea tulemus. Kuid tegelikult on mul mõtted juba järgmise hooaja juures – kuidas selleks treeningud planeerida.»

Tammjärv hoidub end koormamast liigsete eesmärkidega ega pea tähtsaks ka meedia hinnangut. «Teen tulemusi enda ja nende jaoks, kes mind toetavad. Suusatamine pole palgatöö, kus pean tingimata mingit tulemust tootma.»

Eesti MM-koondist tabas ka tagasilöök: Algo Kärp vaevleb palavikuga kodus ning esialgu pole kindel, kas ta saab üldse Val di Fiemmesse sõita. Kindel on aga see, et teatesõidus ta rajale ei tule.

«Algo haigestus neli päeva tagasi ja veel eile oli tal palavik,» rääkis Eesti suusaliidu spordidirektor Raul Olle. «Vahetasime tema lennupiletid ringi ja parimal juhul tuleb ta kohale alles viimaseks alaks, 50 km sõiduks. Teda vaevab viirus ning sellest paranemiseks on vaja aega. Õnneks on maratonini aega pisut rohkem kui nädal.»

Olle sõnul näitas möödunud pühapäeval läbitud Tartu maraton Kärbi head vormi, kuid viimastel päevadel pole ta saanud harjutada.

«Midagi pole parata, tippvormis sportlased on haigustele vastuvõtlikumad kui need, kes tippvormis pole,» nentis Olle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles