Galerii: MMA eliitliigas olid esmakordselt puuris naised

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sportliku vabavõitluse (MMA) maailma esiliigas UFC-s tehti läinud ööl ajalugu, kui üritusel UFC 157 olid esimest korda puuris ka naised, detsembris talle antud meistrivööd kaitses edukalt Ronda Rousey.

2008. aasta Pekingi olümpial judos pronksmedali võitnud ja 2010. aastal MMA-debüüdi teinud 26-aastane Rousey võitis kukk-kaalu tiitlimatšis esimeses raundis (4.49) alistusega Liz Carmouche’i, võidu tõi juba Rousey firmamärgiks kujunenud käelukk.

Rousey on nüüd oma karjääri jooksul pidanud seitse MMA-matši ja võitnud kõik käelukuga.

Seejuures eilses matšis oli Carmouche ise alistusele lähedal, kui tal õnnestus umbes minut pärast matši algust Rouseyle selga minna ja ta üritas tagantkägistust, kuid Rousey suutis end lõpuks tema haardest vabastada.

«Olen õppinud, et MMAs tuleb rahulikult võtta, samas kui judos on mul ainult paar sekundit aega,» kommenteeris Rousey pärast matši. «Ma ei muretsenud, kui ta mul seljas oli, pigem olin rahulik ja tundsin, et kontrollin olukorda. Muretsesin rohkem selle pärast, et mul topp seljast ära ei tuleks. Kui te nüüd kordust vaatate, on näha, et ma kohendasin vahepeal enda toppi.»

Teises peamatšis kohtusid poolraskekaalus Lyoto Machida ja Dan Henderson, kohtunike jagatud otsusega võitis Machida.

Vaata kõiki tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles