Pistoriuse sõber: kui Oscaril on tumedam pool, varjas ta seda imeliselt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius lahkub koos oma õe Aimeega kohtust, kes lubas ta kautsjoni vastu vabadusse.
Oscar Pistorius lahkub koos oma õe Aimeega kohtust, kes lubas ta kautsjoni vastu vabadusse. Foto: SCANPIX

Oma elukaaslase Reeva Steenkampi mõrvas süüdistatava Oscar Pistoriuse sõber, Briti 400 meetri jooksja Iwan Thomas usub, et tegemist oli suure õnnetuse, mitte ettekavatsetud tapmisega.

«Kui juhtunust kuulsin, lülitasin telefoni välja ja pühendusin oma mõtetele. Meenutasin kõiki koos veedetud hetki, mõtlesin meie tegudele ja tema käitumisele, et näha, kas oli mõni märk... Ja ma ei suutnud meenutada mitte midagi sellist, mitte kõige vähematki. Siis hakkad endas kahtlema – äkki jäi mul midagi kahe silma vahele?» lausus Thomas väljaandele Inside Sport.

Thomas ja Pistorius on koos treeninud ja ühtlasi sõbrustanud viimased seitse aastat. «Minu kogemuste põhjal on Oscar hea inimene. Võib selguda, et ma eksin täielikult, aga kui inimene, keda ma olen seitse aastat tundnud, osutub risti vastupidise loomusega isikuks, olen sama rabatud nagu kõik teisedki,» lausus Thomas.

Thomas kinnitas, et pole nende aastate jooksul Pistoriust kordagi relvaga näinud. Tema sõnul ei vasta tõele ajakirjanduses loodud kuvand, nagu oleks Pistorius relvafanaatik, kes käib pingete maandamiseks pidevalt lasketiirus. «Ta pole isegi kordagi relvi maininud. Mõtlesin küll, et ilmselt on tal kaitseks kurjategijate vastu kodus relv, sest tean, milline kuritegevuse tase Lõuna-Aafrikas on, aga rohkem ei tea ma tema sidemetest relvadega küll midagi. Meid ühendab huvi autode ja kiirete mootorrataste vastu ja Oscar on öelnud, et kui ta soovib pingeid maandada, teeb ta lihtsalt öösiti rattaga mõne kiirema tiiru,» lausus Thomas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles