Tiitlikaitsja alistanud TTÜ jahib esimest medalit

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bigbank Tartu (rohelistes särkides) ja TTÜ (punastes särkides).
Bigbank Tartu (rohelistes särkides) ja TTÜ (punastes särkides). Foto: Margus Ansu / Postimees

«Enne mängu oli ju teada – kas kõik või mitte midagi,» vastas eelmisel hooajal nii Eesti-Läti ühisliiga kui ka Eesti meistri tiitli võitnud Tartu Bigbanki libero Rait Rikberg küsimusele, milliste mõtetega tiitlikaitsja Tallinna ühisliiga veerandfinaali korduskohtumisele sõitis.

Paraku pidi Tartu teist korda järjest tunnistama TTÜ 3:0 (36, 19, 19) paremust. Esimene geim, mille võitnuna säilinuks Tartul võimalus võidelda edasipääsu eest, kujunes äärmiselt tasavägiseks ja kuigi tartlastel õnnestus 14:9 ja 21:19 ette minna, võttis TTÜ kaheksandalt geimpallilt siiski 38:36 võidu. Tartu meeskonnal oli kuus geimpalli.

«Mäng käis esimese geimi peale ja see oli väga hea, arvan, et sel hooajal üks meie paremaid geime, mängisime terve võistkonnaga maksimumi lähedal,» kiitis Rikberg. «See oli võrdsete heitlus, ma ei tea, kas neil rohkem õnne oli, aga meil tuli lõpus rohkem rumalaid eksimusi. Pärast selle geimi kaotust polnud enam vahet. Mängida küll muidugi proovisime, aga ei saanud vastu.»

«Pettumus muidugi, eelkõige esimene mäng, aga mis seal ikka, tuleb edasi minna» lisas Rikberg.

Jaanuari keskpaigast TTÜ klubi peatreeneri ametisse asunud Janis Sirelpuu tunnistas, et esimese geimi võit oli tema hoolealustele põhimõtte küsimus. «Eesmärk oli võimalikult kiiresti see geim kätte saada, ükskõik mis hinnaga. See oli päris ekstreemne geim, aga me tahtsime selle ära võita,» lausus ta. «Tartlased tulid alguses riskeerivama serviga ja me jäime vastuvõtuga päris mitmel korral hätta, kuid kindlasti oli meestel soov edasipääs esimese geimiga kindlustada, et oleks kohe süda rahul.»

Nädalavahetusel Pärnus peetaval finaalturniiril läheb TTÜ vastamisi Selveriga, kes võitis samuti seeria ülekaalukalt, alistades teises mängus kodusaalis Daugavpilsi Universitate 3:0 (18, 23, 17). «Põhiringimängude põhjal pidime ikka paremad olema ja lõppkokkuvõttes ka olime,» mõtiskles Selveri juhendaja Avo Keel. «Kodus tuli esimene geim kindlalt meile, aga siis tekkis arusaadavalt mõlemal meeskonnal pingelangus. Teise geimi keskel hakkas meil noor kaardivägi mängima, geimivõit andis neile hea emotsiooni ja kolmandas geimis mängisid nad suhteliselt eksimatult.»

Selveril jäävad finaalturniirilt eemale neljapäevases mängus vigastada saanud Argo Meresaar ning tõenäoliselt ka Kristjan Õuekallas. «See võiks olla 20-aastaste mõnes mõttes üllatamise koht,» arvas Keel.

Sirelpuu avaldas, et TTÜ miinimumeesmärk on finaalturniiril medal ära tuua. «Seal on kaks mängu, neist ühe tahaks kindlasti võita. TTÜ-l veel võrkpallis medalit pole, tahame selle nüüd ära tuua,» sõnas Sirelpuu. «Mitte sellepärast, et tahaksin ise uues ametis kohe medalile tulla, vaid pigem meeste pärast. Mõned mehed on aastaid võrkpalli mänginud, nad võiksid lõpuks medalitega premeeritud saada.»

Teises poolfinaalis lähevad kokku Pärnu VK, kes sai samuti teise järjestikuse 3:0 (16, 23, 17) võidu lätlaste Ozolnieki/Poliursi üle, ning ainsa Läti klubina finaalturniirile jõudnud Riia Lase, kes alistas 3:2 (-25, 18, 23, -22, 12) Jelgava Biolarsi (kahe mängu kokkuvõttes 6:3).

«Ega me ei tahtnud nalja tegema hakata, see oli kokkuvõtmise koht, mõnel võib see ikka kahe kõrva vahel kinni olla, aga õnneks kõik said keskendumisega hakkama ja võtsime esimese geimi kindlalt ära,» kommenteeris Pärnu klubi peatreener Urmas Tali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles