Kreekasse ihkava Operi vigastus osutus vaid lihasevenituseks

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oper
Andres Oper Foto: Artur Sadovski

Eesti jalgpallikoondise läbi aegade suurim väravakütt Andres Oper sai pühapäeval vigastada, kuid tervislik seisund jätab mehe palliplatsilt eemale kõige rohkem vaid paariks nädalaks.





«Kõige hullemal juhul võin palliplatsilt eemale jääda paariks nädalaks,» märkis Oper, kes sõnas, et täpse diagnoosi panevad arstid homme.

Probleem ei tohiks olla sugugi tõsine ning tegemist on vaid tavalise lihasevenitusega, mida jalgpalluritel ikka ette tuleb. Operi reis andis tunda tavalises mänguolukorras tema koduklubi Kerkrade Roda 0:1 kaotusmängus Willem II vastu, keegi vastastest otseselt haiget ei teinud.

«Löögi ajal lõi terav valu sisse ning ei oskagi öelda, millest see tuli,» nentis Oper.

Roda on Hollandi liigas enne viimast vooru punase laterna rollis ning järgmisena tuleb vastu võtta kuulus Rotterdami Feyenoord. Võit jätaks Rodale kindlasti püsimajäämise võimaluse, kuid viigi korral sõltuks asi teistest mängudest. Operit see aga niivõrd palju ei puudutagi, kuna Hollandi klubiga ta lepingut ei pikenda.

Eesti esiründajat on viimasel ajal seostatud Kreeka liiga klubi Thessaloniki Iraklisega ning Oper loodab, et saadud väikse vigastuse tõttu asi katki ei jää – ise on ta sinna siirdumisest väga huvitatud.

«Kui see mind ei huvitaks, siis poleks seda pakkumist kaalunudki. Niisama ju ei ütle kellelegi jah-sõna,» sõnas Oper, kes nentis, et tegelikult võiks tal Kreeka jalgpallist natuke suurem ettekujutus olla. «Ega seal kindlasti pole lihtsam kui Hollandis. Usun, et sealse liiga tase on kõva. Arvestada tuleb kas või seda, et nende klubid Panathinaikos ja Olympiacos mängivad Euroopas.»

Iraklise klubist niipalju: mullu lõpetati meistrivõistlused kümnendana, tänavu jagatakse 33. vooru järel 10.–11. kohta. Operi sõnul aga pole meeskond selliste tulemustega rahul ning eesmärgid on ambitsioonikamad.

«Eesmärgiks on liigatabelis kõrgemale tõusta ja karikasarjas midagi korda saata, et jõuda Euroopasse,» rääkis Iraklise ambitsioonidest 31-aastane Oper, kelle ülesandeks saab klubisse kogemuste toomine. «Nad soovivad nooremate mängijate juurde tuua ka paar vanemat kogemustega meest ning niiviisi enda tulemusi parandada.»

Iraklis
•    Nimi: Thessaloniki Iraklis
•    Asutatud: 1908
•    Peatreener: Oleg Protasov (Ukraina)
•    Kodustaadion: Lysimachos Kaftanzoglu Stadium (mahutavus 28 028)
•    Saavutused: 1983/1984 Kreeka liiga 3. koht, Kreeka karikas 1976, Balkani karikas 1985
•    Kuulsamad mängijad minevikust: Efstathios Tavlaridis (Kreeka), Andreas Reinke (Saksamaa), Giu­seppe Signori (Itaalia), Marko Pantelic (Serbia)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles