Kaitseväe juhataja arutas olümpiakomitee presidendiga tippsportlaste teenistust

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväes teenib hetkel 19 tippsportlast, neist tuntumad on Londoni olümpiamängudel kreeka-rooma maadluses hõbemedali võitnud Heiki Nabi ja sõudmise neljapaadi meeskond.
Kaitseväes teenib hetkel 19 tippsportlast, neist tuntumad on Londoni olümpiamängudel kreeka-rooma maadluses hõbemedali võitnud Heiki Nabi ja sõudmise neljapaadi meeskond. Foto: Liis Treimann

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras kohtus täna Eesti olümpiakomitee presidendi Neinar Seliga, kellega arutas koostöö parandamise võimalusi. Kaitseväes teenib hetkel 19 tippsportlast, neist tuntumad on Londoni olümpiamängudel kreeka-rooma maadluses hõbemedali võitnud Heiki Nabi ja sõudmise neljapaadi meeskond.

Kindralmajor Terras kinnitas, et kaitsevägi on jätkuvalt huvitatud tippsportlaste toetamisest ning  ajateenistusse kutsutud sportlaste arengust, samas on kaitsevägi mures koostöö tulemlikkuse pärast.

Kaitseväe juhataja tegi ettepaneku, et tulevikus esitaks Eesti olümpiakomitee nende sportlaste kandidatuuri, kes hakkavad teenima kaadrikaitseväelaste või ajateenijatena  ning samal ajal tegelevad võistlusspordiga. Kaadrikaitseväelastena teenivate sportlaste arv kasvab 20 inimeseni, kusjuures kaks neist on treenerid.

Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli kinnitas, et näeb koostöös senisest suuremat potentsiaali. «Peame saavutama olukorra, kus kaitseväe 20 sportlase nimekirja kuuluvad need, kes seda ka tegelikult väärivad,» ütles Seli. «Selleks peab konkurents kaitseväe kohtadele olema tugev.» Olümpiakomitee vaatab koos kaitseväega kord aastal üle kaadrikaitseväelastest sportlaste nimekirja ning hindab nende võimeid ja tulemusi.

Kohtumisel lepiti kokku, et kaitsevägi jääb toetama eelkõige neid spordialasid, mis on ühel või teisel moel seotud kaitseväega ja paneb oma õla alla neile aladele, mida riik toetab vähem. «Laskesuusatamine, ujumine ja laskesport on need spordialad, mis võiks olla kaitseväe poolt toetatud,» ütles Terras.

Kaitseväe juhataja pakkus välja võimaluse, et kaitseväes teenivad haavatud sõdurid võiks koonduda paraolümpia egiidi alla ning alustaksid treeninguid, mis annab neile võimaluse võistelda  invaspordivõistlustel ning tulevikus ka paraolümpial.

Riho Terras ja Neinar Seli leppisid kokku, et kaitsevägi kaalub võimalust viia spordirühma üks osa Kuperjanovi pataljoni, kus on head võimalused laskesuusatajate treeninguks.

Kaitsevägi on teinud koostööd Eesti olümpiakomiteega alates kaitseväe taasloomisest alates, tihedam koostöö algas spordirühma loomisel 2006. aastal.

Staabi- ja sidepataljoni spordirühma kuulub praegu 19 tippsportlast. Spordirühma eesmärgiks on spordi populariseerimine kaitseväes ja ühiskonnas tervikuna Samuti võimaldab teenistus spordirühmas perspektiivikatel noorsportlastest ajateenijatel osaleda treeningutel ja võistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles