El Clasico: Real alistas Ronaldo väravate toel kindlalt Barcelona ja pääses finaali

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Sergio Ramos väravat tähistamas.
Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Sergio Ramos väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

Hispaania karikasarja poolfinaalseeria korduskohtumises alistas Madridi Reali jalgpalliklubi võõral väljakul FC Barcelona kindlalt 3:1 ja pääses kahe matši koondsummas tulemusega 4:2 Copa del Rey finaali.

Real asus kohtumist juba 13. minutil juhtima, kui Cristiano Ronaldo realiseeris penalti, mille ta oli ise ka teeninud. Tulemusega 1:0 avapoolaeg ka lõppes.

Teisel poolajal jätkusid asjad Realile sobivas taktis ja 57. minutil suurendas Ronaldo Reali eduseisu. 68. minutil suutis Reali 19-aastane keskkaitsja Raphael Varane veelgi eduseisu suurendada. Barcelona jõudis ka lõpuks väravani, kui Jordi Alba suutis 89. minutil kodupubliku rõõmuks ühe palli Reali väravasse saata. Real ja Barcelona lähevad taas vastamisi juba laupäeval, kuid siis kohtutakse Hispaania liiga raames ja võõrustajaks on Madridi klubi.

Teise poolfinalisti selgitavad homme Madridi Atletico ja Sevilla, avakohtumise võitis Atletico koduplatsil 2:1. Copa del Rey finaal peetakse 18. mail

FC Barcelona - Madridi Real 1:3 (seis kahe mängu kokkuvõttes 2:4)

Väravad: 13. pen., 57. Ronaldo, 68. Varane - 89. Jordi Alba

FC Barcelona koosseis: Pinto, Puyol, Dani Alves, Pique, Jordi Alba, Fabregas (59. David Villa), Iniesta, Xavi (74. Thiago), Busquets, Messi, Pedro (71. Tello).

Madridi Reali koosseis: Diego Lopez, Sergio Ramos, Arbeloa, Fabio Coentrao, Varane, Xabi Alonso (84. Essien), Özil (78. Pepe), Khedira, di Maria, Cristiano Ronaldo, Higuain (71. Jose Callejon).

Mängu käik:

-

Mäng on alanud!

-

Real hoiab palli ja Barcelona publik laseb vilet

-

Ronaldo kukub 12. minutil karistusalas, vea teeb Pique. Kohtunik määrab penalti

-

Ronaldo saadab palli väravasse ja viib Reali 1:0 juhtima

-

22. minutit mängitud ja seni tundub, et Real on tunduvalt paremini mängu sisse saanud ja Barcelona pole samas oma söödumängu soovitult käima saanud

-

Ronaldo proovib juba mitmendat korda kauglööki ning vahelduseks lendab pall ka raamidesse, kuid Pinto püüab kindlalt

-

28. minutil tekib Realil taas hea võimalus, kuid Higuain on napilt suluseisus

-

Ka Barcelona ründab ka teravalt ja ühes olukorras nõutakse penaltit ning samas teises olukorras jäi kohtunik ette Lionel Messi liikumisele, kellele oli suunatud sööt karistusalasse

-

38. minutil teeb Arbeloa karistusala lähistel Iniestale vea ning teenib ka kollase kaardi

-

Messi asub karistuslööki lööma - pall lendab müürist mööda, kuid läheb ka napilt postist mööda

-

Esimene poolaeg läbi!

-

Käib teine poolaeg

-

57. minutil jõuab Ronaldo oma teise tabamuseni ja viib Reali 2:0 juhtima

-

Nüüd vajab Barcelona edasipääsuks juba kolme väravat

-

Tundub, et Real tahab Barcelonale kindlalt kohta kätte näidata ja Varane viib 68. minutil Reali juba 3:0 juhtima

-

89. minutil jõuab tabamuseni ka Barcelona, kui värava saab kirja Jordi Alba. Real juhib 3:1 ja kahe mängu kokkuvõttes 4:2!

-

Kohtumine on läbi ja Real teenis võõrsil 3:1 võidu ja pääses Hispaania karikasarjas finaali

Enne mängu:

Poolfinaalseeria avakohtumine peeti 30. jaanuaril, kui Reali koduväljakul lõppes kohtumine tulemusega 1:1. Barcelona poolel oli toona täpne Cesc Fabregas ja Reali tabamuse autoriks oli Raphael Varane.

Sel hooajal on Real ja Barcelona enne tänast kohtunud kokku neli korda. 7. oktoobril peetud liigamäng lõppes Barcelona koduplatsil tulemusega 2:2. Lisaks kohtuti ka Superkarika finaalis, kui Barcelona teenis koduplatsil 3:2 ja Real koduplatsil 2:1 võidu. Tänu võõrsil löödud väravatele teenis üldvõidu aga Real.

Tänane Barcelona ja Reali vaheline kohtumine algab Eesti aja järgi kell 22.00.

FC Barcelona eeldatav algkoosseis: Pinto, Dani Alves, Gerard Pique, Carles Puyol, Jordi Alba, Xavi, Sergio Busquets, Cesc Fábregas, Pedro, Lionel Messi, Andres Iniesta.

Reali eeldatav algkoosseis: Diego Lopez, Alvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Raphael Varane, Coentrao, Xabi Alonso, Sami Khedira, Angel Di Maria, Mesut Özil, Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain.

Teises poolfinaalis on vastamisi Madridi Atletico ja Sevilla. Avamatši võitis Atletico koduplatsil 2:1.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles