Prins: olen vihane, meestel puudus sportlik viha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia uus kapten Roman Smiško hoiab pea kohal superkarikat.
Levadia uus kapten Roman Smiško hoiab pea kohal superkarikat. Foto: Toomas Huik

Koduse jalgpallihooaja avanud superkarikafinaalis valmistas Tallinna Levadia enam kui 600 pealtvaataja ees üllatuse, alistades kindlalt 3:0 Nõmme Kalju. Kalju peatreener Igor Prins teatas otsekoheselt: «Olen vihane. Eeskätt selle pärast, et meestel puudus sportlik viha, samuti tegutseti kaitses nõrgalt. Väga hapu mäng!»

Levadia pääses esimest korda Kalju väravat ohustama alles 19. minutil, kuid Artur Rätteli terav löök karistusala joonelt maandus kohe võrgus. Ehkki ka teine poolaeg möödus Kalju pallivaldamise tähe all, kasvatas Igor Subbotin pärast Kalju kaitsjate eksimust 62. minutil eduseisu ning viis minutit hiljem vormistas Rättel lõpp­skoori. «Poleks uskunud, et suudame koguni 3:0 võita, aga samas teadsime, et oleme selleks suutelised. Oleme kindlasti võimelised tiitlile mängima,» sõnas Rättel.

Kalju poolkaitsja Eino Puri kasutas lõppskoori kohta samuti sõna «uskumatu». «Lõppseis mängupilti ei kajastanud, aga nemad lõid oma võimalused ära. Me ei suutnud neid palliga üle mängida, peame rohkem võimalusi tekitama. Samas hea, et see kaotus tuli nüüd, enne hooaega,» nentis ta.

Levadia poolel hiilgas peale Rätteli mitme ilusa tõrjega meeskonna uueks kapteniks nimetatud väravavaht Roman Smiško. «Ta on üks vanemaid mehi ja kindel autoriteet, aga penalteid ta siiski lööma ei lähe,» naljatas Kristal, viidates senisele kaptenile Igor Morozovile. «Ega me Morozovi lahkumisest pead norgu ei lase. Hoidsime Kalju nulli peal ja eelmisel hooajal me sellega ju hakkama ei saanud,» kiitis ka Rättel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles