Minister: kui Pistoriusel ei oleks relva, siis Reeva ikka veel elaks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistoriuse kodust võib leida palju relvasid. Kohalikus meedias on tekkinud diskussioon teemal, kas ja kellel üldse tohiks kodus relv olla.
Oscar Pistoriuse kodust võib leida palju relvasid. Kohalikus meedias on tekkinud diskussioon teemal, kas ja kellel üldse tohiks kodus relv olla. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi minister Lulu Xingwana, kes tegeleb naiste, laste ja puuetega inimestega, teatas, et on pettunud kohtu otsuses vabastada kaotsjoni vastu paraolümpialane Oscar Pistorius. Viimast süüdistatakse oma elukaaslase Reeva Steenkampi tahtlikus tapmises.

Xingwana juhtis tähelepanu sellele, et igal inimesel ei tohiks kodus olla relva. «Kui Pistoriusel ei oleks olnud kodus relva, siis oleks Reeva ikka veel elus,» rääkis ta Pretorias viibides kohalikule meediale. «Ma olen pettunud, et Oscar lasti kautsjoni vastu vabaks, kuid ma austan siiski kohtu otsust.»

Xingwana sõnul on tarvis vähendada relvade kättesaadavust tänavatel ja kodudes. Tema sõnul naistel kolm korda suurem võimalus surra vägivalla tagajärjel, kui kodus hoitakse relva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles