Bjørgeni alistanud Johaug: ei teadnud, kas seista, kõndida, joosta või naerda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Bjørgen (vasakul) ja Therese Johaug
Marit Bjørgen (vasakul) ja Therese Johaug Foto: SCANPIX

Itaalias Val di Fiemmes toimuval suusaalade maailmameistrivõistlustel läks naiste 10 km vabatehnikasõidus kaksikvõit Norrasse – põnevas duellis võitis kuldmedali Therese Johaug, edestades 10,2 sekundiga Marit Bjørgenit. Pronksmedali sai venelanna Julia Tšekaljova (+32,7).

«Lõpujoont ületades tulid pisarad silma. Ma ei teadnud, kas seista, kõndida, joosta või naerda. See oli võimas võit,» lausus üliõnnelik Johaug väljaandele VG. «Marit on selle distantsi valitsejanna. Sain eelmisel nädalal samal distantsil hooaja esimese võidu, aga siis polnud teda stardis. Olen ka ise üllatunud, et suutsin täna ta alistada,» lisas võitja.

Ülinapilt jäi poodiumilt välja laskesuusataja Miriam Gössner. Sakslanna kaotas Tšekaljovale vaid 0,5 sekundiga. Lisaks Gössnerile jahtis laskesuusatajatest head tulemust ka Kaisa Mäkäräinen, kuid soomlanna pidi lõpuks siiski leppima 14. kohaga. Ainsa eestlannana rajal olnud Heidi Raju sai 71. koha, kaotades võitjale 4.49,4.

Norra on käimasoleval MMil võitnud murdmaasuusatamises seni välja jagatud 15 individuaaldistantsi medalist kümme, neljast naiste suusakullast on aga Norrasse läinud kolm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles