Mitu vormel-1 sarja meeskonda otsib uut mootoritootjat

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marussia vormel-1 meeskond peab otsima uue mootoritootja.
Marussia vormel-1 meeskond peab otsima uue mootoritootja. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas pärast HRT loobumist punase laterna rolli langenud Marussia meeskond soovib loobuda senise mootoritarnija Cosworthi teenetest.

Põhjus on lihtne - 2014. aastast võetakse vormel-1 sarjas kasutusele uued V6-asetusega turbomootorid, kuid Cosworth ei kavatse tõenäoliselt uut mootoritüüpi tootma hakata. «Ma ei tööta loomulikult Cosworthis, aga mulle teadaoleva info kohaselt ei valmista nad järgmiseks hooajaks mootoreid. Seega jääb alles kolm tootjat – Mercedes, Renault ja Ferrari,» sõnas tiimi spordidirektor Graeme Lowdon. Marussia on algava hooaja stardirivis ainus meeskond, kelle autosid viivad edasi Cosworthi jõuallikad.

Marussia pole sugugi ainus meeskond, kelle tulevik mootorite osas lahtine on. 2014. aasta mootoritarnijat pole siiani teatanud ka Sauber ja Force India. Hetkel Ferrari mootoreid kasutav Toro Rosso vahetab need aga tõenäoliselt Renault’ vastu. Samas andis Prantsuse tootja mootoriosakonna juht Jean-Michel Jalinier nädala algul mõista, et ei soovi liiga suurt arvu kliente. «Minu meelest on viis partnerit maksimum ja veel parem, kui neid oleks kolm-neli. Kolme meeskonnaga suutsime teha suurepärast koostööd, nii et kõik sujus väga hästi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles