Suusaskandaal: Fischer nõuab MM-hõbedalt kogu varustuse tagastamist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austerlane Mario Stecher lamab pärast kahevõistluse individuaaldistantsil MM-hõbeda võitmist finišialas.
Austerlane Mario Stecher lamab pärast kahevõistluse individuaaldistantsil MM-hõbeda võitmist finišialas. Foto: SCANPIX

Suusafirma Fischer teatas, et lõpetab lepingu Val di Fiemmes kahevõistluse individuaaldistantsil MM-hõbeda võitnud Mario Stecheriga ning austerlane peab tagastama kogu võistlusvarustuse.

Stecherile halastatakse siiski nii palju, et tal lubatakse Fischeri suuskadega MMil lõpuni võistelda. Järsu otsuse põhjuseks on Stecheri terav kriitika Fischeri suuskade osas. 35-aastane austerlane teatas pärast kahevõistluse teatesõitu, et Fischeril on kahevõistlejatest ükskõik ning korralikud suusad antakse vaid murdmaasõitjatele. «Polnud just parim materjal. Fischerit huvitab ainult see, et härra Northug parimad suusad saaks. Teised neid ei huvita,» põrutas Stecher pärast võistlust.

«Selline negatiivne reklaam ei sobi Fischeri kompaniile. Oleme Mario Stecheri sõnades väga pettunud. Ta võib pühapäevani meie varustusega võistelda, kuid siis on koostöö läbi! Ma ei taha Mario Stecheri nime meie firmaga seoses mitte kunagi rohkem kuulda,» lausus Fischeri juht, endine murdmaasuusataja ja Stecheri kaasmaalane Gerhard Urain telekanalile ORF vihaselt.«Kriitikat võib teha, aga mitte sellises vormis ja kindlasti mitte MMi ajal.»

Stecheri sõnas omakorda, et teda Fischeri otsus väga ei morjenda. «Ootasin sellist reaktsiooni. Mul on hea meel, et saan selle MMi korralikult lõpetada. Pärast seda valin lihtsalt mõne teise tootja varustuse,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles